Βυζαντινή θεολογία

Περιγραφή
Όταν το 1974 κυκλοφόρησε το έργο του π. Ιωάννη Μάγιεντορφ «Βυζαντινή Θεολογία», άνοιξε ένα νέο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορική μελέτη της ορθόδοξης θεολογικής παράδοσης.O π. Ιωάννης Μέγεντορφ (1926-1992) γεννήθηκε στο Νεϊγί-συρ-Σεν της Γαλλίας, από ρωσική αριστοκρατική οικογένεια. Σπούδασε θεολογία (με ειδίκευση στην Ιστορία) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, καθώς και στο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι, όπου και δίδαξε επί σειρά ετών. Μετά τη χειροτονία του, μετανάστευσε στην Αμερική, όπου και δίδαξε στο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου, αλλά και στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Φόρνταμ και Κολούμπια. Από το 1984 έως το 1992 διετέλεσε Κοσμήτορας του Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδίμηρου.
Πέρα από τη μνημειώδη μελέτη του πάνω στο έργο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, συνέγραψε πολυάριθμα έργα (κάποια μεταφρασμένα και στα ελληνικά), τα οποία τον ανέδειξαν ως έναν από τους σημαντικότερους ορθόδοξους ιστορικούς παγκοσμίως.

Συγγραφέας : Meyendorff John
Μεταφραστής : Κουμαριανός Παύλος, Τσάγκαλος Βασίλης
Επιμελητής : Κουμαριανός Παύλος, Τσάγκαλος Βασίλης
Υπεύθυνος Σειράς : Γιαγκάζογλου Σταύρος, Καλαϊτζίδης Παντελής Λ.
Εκδότης : Ίνδικτος
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-518-356-0
Σελίδες : 520
Σχήμα : 23χ16
Κατηγορίες : Θεολογία
Σειρές : Ιδιόμελα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.