ΒΚ

Περιγραφή
Δεν είναι ιστορία μυθοπλασίας ή επιστημονικής φαντασίας, είναι η κινηματική έκφραση μιας άλλης πραγματικότητας που πορεύεται μυστικά και μοναχικά, ολοένα και πιο μαζικά, στα λαγούμια της εξέγερσης. Είναι μια βουβή διαδήλωση που ξεκινά εντελώς τυχαία από το Βράχο για να κατακλύσει το ίδιο τυχαία ολόκληρη την Αθήνα που απαιτεί μια δίκαιη εκπροσώπηση χιλιάδων ανωνύμων προσδοκιών που δεν χωρούν στο κουτί της τηλεόρασης ή στο τσελεμεντέ της Ιστορίας. Είναι η επώνυμη θέση και άποψη μιας κοινωνίας που δεν επιθυμεί να αντικατοπτρίζεται σε “επώνυμα” κενά είδωλα. Ρίχνει την πέτρα και τα συνθλίβει. Ταράζει τα νερά και προκαλεί κύματα αναταραχής στις υπνωτισμένες συνειδήσεις. Τα κύματα αυτά, εκπέμπουν στα βραχέα τον βουβό ήχο μιας σιωπηλής εξέγερσης που βράζει το αίμα της. Το Βουβό Κίνημα τιμά την επέτειο της πρώτης βουβής επανάστασης. Κι ο διπλανός, μας κλείνει το μάτι.Ο Σταύρος Αντύπας γεννήθηκε τον Απρίλη του 1974 στα Εξάρχεια. Την Άνοιξη του 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις “Προσκήνιο”, με τίτλο “Ελλάδα-Ευρώπη-Κόσμος στον 21ο ΑΙΩΝΑ”, όπου “συζητά” με ανθρώπους της πολιτικής, του πνεύματος, των τεχνών και της κοινωνίας για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής.
Το Νοέμβρη του 2003 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γραφές το ιστορικοπολιτικό του βιβλίο “Νοέμβρης ήταν… οι χρονιές”, όπου με άξονα τις επετείους του Πολυτεχνείου, φυλλομετρά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Πρόσφατα επιμελήθηκε της έκδοσης τεσσάρων βιβλίων ποίησης νέων ποιητών που πρωτοεμφανίστηκαν στον χώρο του βιβλίου.
Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα και με έντυπα της Θράκης. Διετέλεσε ραδιοφωνικός παραγωγός. Κάλυψε για τον “Αθήνα 9,84” και τον “Αιγαίο FΜ 88,3” , ζωντανά, τις μεγάλες συναυλίες συμπαράστασης στο Γιουγκοσλαβικό Λαό και το Κούρδο Ηγέτη Α. Οτζαλάν, που έγιναν στη πλατεία Συντάγματος από τη Πρωτοβουλία 1η Μάρτη.
Δικηγόρος στο επάγγελμα, διατηρεί γραφείο στα Εξάρχεια.

Συγγραφέας: Αντύπας Σταύρος
Εκδότης: Φιλόγραφο
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-89547-4-6
Σελίδες: 147
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Αφήγημα
Σειρές: Ονειρογραφήματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.78 €