Βιωματικές δράσεις. Ερευνητικές εργασίες. Ειδική θεματική δραστηριότητα

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει βιωματικές δράσεις σε Γυμνάσιο,
ερευνητικές εργασίες σε Λύκειο και ειδική θεματική δραστηριότητα σε ΕΠΑ.Λ, καθώς και στους μα-
θητές που θα τις πραγματοποιήσουν.
Το βιβλίο αποτελείται βασικά από τρία μέρη:
– Το Α΄ μέρος, το γενικό, περιλαμβάνει γενικές παρατηρήσεις για την Ερευνητική Εργασία και την Ειδι-
κή Θεματική Δραστηριότητα, απαραίτητες για την πραγματοποίησή τους, καθώς και αναλυτική ανα-
φορά για όλη την πορεία τους, από την επιλογή θέματος μέχρι την τελική παρουσίασή τους. Τα όσα
αναφέρονται εδώ είναι χρήσιμα και για τα αντικείμενα του νέου πεδίου στο Γυμνάσιο (Βιωματικές
Δράσεις – Συνθετικές Εργασίες — Project).
– Το Β΄ μέρος αναφέρεται στο νέο πεδίο του Γυμνασίου και στην Ερευνητική Εργασία του Λυκείου
με συγκεκριμένες προτάσεις και αναλυτική παρουσίαση παραδειγμάτων καλής πρακτικής, ορισμένα
από τα οποία έχω υλοποιήσει σε σχολεία από το 2003, στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, καθώς και της δράσης etwinning.
– Το Γ΄ μέρος ασχολείται με την Ειδική Θεματική Δραστηριότητα, επισημαίνοντας ορισμένες ιδιαιτερό-
τητες, ενώ αναφέρονται προτάσεις και αναλυτικά παραδείγματα με έμφαση σε θέματα συνεργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και ειδικοτήτων με γενικά μαθήματα.
Τέλος, παρατίθενται σχετική βιβλιογραφία και παράρτημα με ορισμένα χρήσιμα θέματα από Ms Word
για αξιοποίηση πινάκων και εικόνων στο τελικό κείμενο της έκθεσης.Η Αγγελική Μητρογιαννοπούλου είναι μαθηματικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1981 και Σχολική Σύμβουλος από το 2007. Την περίοδο 1996-2000 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του ΙΚΥ. Συγκεκριμένα, το διάστημα 1996-98 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης» του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2001 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος στον Τομέα Παιδαγωγικής. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Ευκλείδης Α'» (εκδ. ΕΜΕ, 1997-2007) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά της ΕΜΕ, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο περιοδικό «Ευκλείδης Γ'» (εκδ. ΕΜΕ) από το 2007. Επίσης, συμμετείχε με εισηγήσεις της σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι επιμορφώτρια σε ΠΕΚ και επιμορφώτρια Β’ επιπέδου για την αξιοποίηση της Νέας Τεχνολογίας στη διδακτική διαδικασία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και για την αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων (πινάκων) στην τάξη. Επιπλέον, είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα Μαθηματικά στη Μέση Γενική Εκπαίδευση το Β’ μισό του 20ού αιώνα» (εκδ. Έλλην), «Πραγματικές διδασκαλίες Μαθηματικών με τη Βοήθεια Η/Υ για το Γυμνάσιο» (βιβλίο καθηγητή και βιβλίο μαθητή, εκδ. Κλειδάριθμος) και «Πρακτικός οδηγός στην επιστημονική έρευνα για μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψήφιους διδάκτορες (εκδ. Κλειδάριθμος).

Συγγραφέας : Μητρογιαννοπούλου Αγγελική
Εκδότης : ΠατέληΠαράγραφος
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 618-81064-0-0
Σελίδες : 151
Σχήμα : 24χ16

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.91 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.