Βιοχημική τρομοκρατία

Περιγραφή
Μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες Ελληνίδες λογοτέχνιδες τιμημένη με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, καταγράφει το κλίμα των ημερών μας έτσι όπως κανείς δεν θα ήθελε να εξελιχθεί. Μέσα σ’ ένα αεροπλάνο, που απογειώθηκε από τη Σαουδική Αραβία και περνά πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, εκδηλώνεται βιολογική επίθεση με τον ιό «έμπολα». Το πλήρωμα και οι επιβάτες μολύνονται ο ένας μετά τον άλλο. Πού θα προσγειωθεί το αεροπλάνο για τις πρώτες βοήθειες, όταν όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης αρνούνται να το δεχτούν για να προστατεύσουν τους κατοίκους των χωρών τους από την εξάπλωση της επιδημίας;
Σχεδόν ταυτοχρόνως, στην Αθήνα εκδηλώνεται επίθεση με χημικά όπλα.
Είναι προειδοποίηση; Είναι δοκιμή;
Πώς θα ζήσουμε από εδώ και πέρα;H Έρση Λάγκε γεννήθηκε στην Aθήνα, από μητέρα Zακυνθινή και πατέρα Mυτιληνιό. Σπούδασε ζωγραφική στη Mαγεντία και στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Παντρεύτηκε και αργότερα χώρισε από το βυζαντινολόγο Ρ. Λάγκε με τον οποίο απέκτησε ένα γιο. Στα γράμματα εμφανίζεται το 1972, με την ποιητική συλλογή «Σπάλαθρα». Έχει γράψει 3 μυθιστορήματα, 7 συλλογές διηγημάτων, 5 βιβλία ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, 5 ποιητικές συλλογές και 5 μεταφράσεις από τα γερμανικά. Έχει τιμηθεί με το «Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας», το «Βραβείο Λουντέμη» και το «Βραβείο Ποίησης» στο Μιλάνο. Tο έργο της έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες.

Συγγραφέας : Λάγκε Έρση
Εικονογράφος : Λαμπρινοπούλου Δωροθέα
Εκδότης : Περίπλους
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-8202-32-9
Σελίδες : 60
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.86 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.