Βιομηχανικό μάρκετινγκ

0
(0)

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό για το “Βιομηχανικό μάρκετινγκ” έρχεται να συνεισφέρει στην υπάρχουσα βιβλιογραφία για το θέμα, προσδοκώντας να διευκολύνει την κατανόηση των λειτουργιών σε πρακτικό επίπεδο, αλλά παράλληλα να συμβάλλει στη θεωρητική παρουσίαση των επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο. Τα θεωρητικά θέματα είναι βασισμένα στην υπάρχουσα βιβλιογραφία και γίνεται προσπάθεια για μια πιο δομημένη και λειτουργική παρουσίασή τους, ενισχυόμενη και με την παρεμβολή μικρών πρακτικών παραδειγμάτων. Σε δύο θέματα τα οποία θεωρούνται σημαντικά, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση και αναλύονται σε μεγαλύτερο βάθος: στις κρατικές προμήθειες και στις εφαρμογές των σύγχρονων τεχνολογιών στο μάρκετινγκ. Η εμπειρία μου στη διοίκηση του δημόσιου τομέα, βοηθά στην ανάλυση και την κατανόηση των συνθηκών για την αποτελεσματική λειτουργία του σημαντικού θέματος των κρατικών προμηθειών οι οποίες αποτελούν ένα κρίσιμο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας και επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο με το μέγεθός τους και την κατεύθυνση την οποία δίδουν στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά και με το μήνυμα το οποίο δίδουν στη κοινωνία, στους νέους, στους εργαζόμενους, στους πολίτες και στους επιχειρηματίες της χώρας, για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης. Η ανάλυση του θέματος αυτού είναι χρήσιμη από δύο πλευρές. Από τη πλευρά του επαγγελματία του βιομηχανικού μάρκετινγκ ο οποίος πρέπει να γνωρίζει με ρεαλισμό πως λειτουργούν οι αγορές, αλλά και από τη πλευρά της κριτικής παρουσίασης των προβλημάτων στις δημόσιες προμήθειες με στόχο τη συμβολή στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Η ταχεία εξέλιξη των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών και η χρησιμοποίησή τους στο μάρκετινγκ, αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση για το μάρκετινγκ και γενικότερα τη διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Οι εφαρμογές των τεχνολογιών αυτών θα έχουν επιπτώσεις και στην οργάνωση και εξέλιξη βασικών τομέων της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Στο βιομηχανικό μάρκετινγκ, η έμφαση στη χρησιμοποίηση των τεχνολογιών στο μάρκετινγκ εκφράζεται με την ανάδειξη του σχεσιακού μάρκετινγκ και τη χρήση συστημάτων όπως το Customer Relationship Management/ Marketing (CRM) κ.ά.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές οικονομικών σχολών για τη κάλυψη του ομότιτλου αντικειμένου, αλλά θα μπορούσε να είναι χρήσιμο και σε επαγγελματίες του χώρου του βιομηχανικού μάρκετινγκ, ακόμη και στους προμηθευτές. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)Ο Πέτρος Τομάρας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) του ΑΤΕΙ Αθήνας και έχει διατελέσει Προϊστάμενος του τμήματος. Επίσης είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Roosevelt University, Chicago III. USA, και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με θέμα, “Διερεύνηση της ηθικής συμπεριφοράς των καταναλωτών με τη μέθοδο Conjoint Analysis”.
Έχει διατελέσει Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, Αντιπρόεδρος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε μεγάλους οργανισμούς και Σύμβουλος σε επιχειρήσεις. Έχει εργαστεί στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΠΙΕΚΑ), στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ), στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και στις εταιρίες Βιανίλ – Rolco ΑΕ και AC Nielsen Inc.
Έχει υλοποιήσει: Δημοσκοπήσεις και έρευνες αγοράς, αξιολογήσεις προγραμμάτων, οικονομοτεχνικές μελέτες, εισηγήσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια και διδασκαλία σε διάφορους φορείς.

Συγγραφέας: Τομάρας Πέτρος Σ.
Εκδότης: Τομαράς Πέτρος Σ.
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-90674-3-3
Σελίδες: 361
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Μάρκετινγκ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.82 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.