Βιομηχανική πληροφορική

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής συγγραφής κεφαλαίων συναδέλφων και φοιτητών που εκπόνησαν εργασίες στα πλαίσια του ομότιτλου μαθήματος. Επιδίωξή μας είναι να καλύψουμε μέρος του κενού που υπάρχει στην Ελληνική βιβλιογραφία στον ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέροντα χώρο της Βιομηχανικής Πληροφορικής.
Η Βιομηχανική Πληροφορική είναι η εφαρμογή της σύγχρονης πληροφορικής στην βιομηχανία και απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές που εξελίσσονται με μεγάλο ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατό στις περιορισμένες σελίδες του βιβλίου αυτού να εξαντλήσουμε όλες τις πτυχές του θέματος, που είναι πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες. Για το λόγο αυτό έχουμε περιοριστεί στις έννοιες που είναι κοινές σε όλα τα Βιομηχανικά Πληροφορικά συστήματα. Αρχίζοντας από ένα σύντομο ιστορικό της χρήσης των ψηφιακών υπολογιστών στη βιομηχανία διεργασιών φθάνουμε στη νέα γενιά Πληροφορικών Συστημάτων που αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα κατανεμημένων υπολογιστών για να παρακολουθούν, να οδηγούν κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας από το σχεδιασμό των προϊόντων που παράγει μέχρι τη διακίνηση των καθώς και τη διαχείριση των πόρων της επιχείρησης.
Η Βιομηχανική Πληροφορική, είναι θεμελιώδης ανάγκη για την επιβίωση κάθε σύγχρονης παραγωγικής επιχείρησης και καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων, η συνεργεία των οποίων έχει στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους της επιχείρησης. Η συνεχή μείωση του κόστους των υπολογιστικών συστημάτων όσο και η ραγδαία ανάπτυξη τόσο του υλικού όσο και του λογισμικού, προκαλεί όλο και πιο έντονο ενδιαφέρον στις βιομηχανίες μεγάλης κλίμακας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για όλο και περισσότερες εφαρμογές. […]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Για το βιβλίο συνεργάστηκαν οι: Σταύρος Ν. Κουμπιάς, Νίκος Θ. Κούσουλας, Σταμάτης Α. Μάνεσης, Ιωάννης Βέργαδος καθώς επίσης και οι: Παναγιώτα Γιαννοπούλου, Νικόλαος Ευθυμιόπουλος, Σπήλιος Θεοδούλης, Αθανάσιος Καρακούντας, Ευαγγελία Κομισοπούλου, Μάρθα Κουτρή, Μαρία Μαργαλιά, Μαρίνα Μελίστα, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Γεώργιος Οικονομόπουλος, Αθανάσιος Χρηστακίδης, Μιχαήλ Ψαλίδας.Ο Ροβέρτος – Ε. Κινγκ γεννήθηκε στην Κύπρο το 1937 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Manchester στην Αγγλία. Είναι καθηγητής Συστημάτων & Αυτομάτου Ελέγχου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγγραφέας : King Robert – Eric
Εκδότης : Τζιόλα
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-418-015-0
Σελίδες : 302
Σχήμα : 25χ18
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.93 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.