Βιομηχανική οργάνωση

Περιγραφή
Η Βιομηχανική οργάνωση: Θεωρία και Πρακτική συνδυάζει τις πιο πρόσφατες, επικαιροποιημένες θεωρίες στο χώρο της οργάνωσης των επιχειρήσεων και των αγορών, με πλούσια και συγκεκριμένα εμπειρικά παραδείγματα, που αναδεικνύουν το ρόλο κάθε θεωρίας στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των αγορών και των επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν και στις επίκαιρες συζητήσεις διαμόρφωσης βιομηχανικής πολιτικής. Γραμμένο με ιδιαίτερα συγκροτημένο τρόπο, το διδακτικό αυτό εγχειρίδιο επιχειρεί μια συγκριτική παρουσίαση των διαφόρων ερμηνειών που χρησιμοποιούνται ως μέθοδοι ανάλυσης της επιχειρηματικής συμπεριφοράς, δίνοντας έμφαση στη θεωρία των παιγνίων, αλλά και στις εναλλακτικές ερμηνείες που προσφέρουν εργαλεία και μέθοδοι της μικροοικονομικής θεωρίας, της ανάλυσης του συναλλακτικτού κόστους και των διεκδικήσιμων αγορών.
Η ύλη του τόμου Ι είναι χωρισμένη σε τρία γενικά θεματικά μέρη που περιλαμβάνουν συνολικά δεκαεπτά κεφάλαια. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται «Οι βάσεις της βιομηχανικής οργάνωσης». Στο δεύτερο εκτίθενται οι «σύγχρονες θεωρίες της βιομηχανικής οργάνωσης» και συγκεκριμένα η «θεωρία των παιγνίων και η στρατηγική συμπεριφορά». Τέλος, στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται, η «σύγχρονη επιχειρηματική πρακτική» και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη συσχέτιση της διάρθρωσης της αγοράς και των επιχειρηματικών επιδόσεων. Τα επιμέρους κεφάλαια και η καταγραφή των συγκεκριμένων παραδειγμάτων συμπληρώνονται με καίρια ερωτήματα για προβληματισμό και συζήτηση και με ασκήσεις που καθιστούν το σπουδαστή πιο ενεργό, ενώ του δίνουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα συνεχούς αυτοαξιολόγησης.O Don E. Waldman κατέχει τον τίτλο του Richard M. Kesler, Professor of Economic Studies στο Colgate University. Στο πανεττιστήμιο, διδάσκει από το 1981, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών και ως διευθυντής του τμήματος Κοινωνικών Σπουδών. Πριν από την ένταξή του στο πανεπιστήμιο Colgate, είχε λάβει βραβεία εξαίρετης διδασκαλίας στο Cornel University και στο University of Maryland στη Βαλτιμόρη. Ο καθηγητής Waldman παρέλαβε το Β. Α. του στα μαθηματικά από το Temple University, ένα Μ. Α. στα οικονομικά από το Brown University, και ένα διδακτορικό στα οικονομικά από το Cornell University. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων, «Antitrust Action and Market Structure» και «The Economics of Antitrust: Cases and Analysis», ενώ έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα, σχόλια και κριτικές βιβλίων. Ο καθηγητής Waldman έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος και ειδικός μάρτυρας σε νομικές περιπτώσεις, με ειδίκευση σε θέματα αντιτράστ, για κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Εκτός από τη διδασκαλία του σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα στο Colgate University, ο καθηγητής Waldman ήταν επικεφαλής δύο ομάδων αριστούχων φοιτητών που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τη μελέτη της οικονομικής επιστήμης. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, διδάσκει μαθήματα γύρω από τη Βιομηχανική Οοργάνωση και τη Δημόσια Πολιτική. Ο καθηγητής Waldman ζει στο Χάμιλτον της Νέας Υόρκης με τη σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά.

Συγγραφέας : Waldman Don E., Jensen Elizabeth J.
Μεταφραστής : Αποστολοπούλου Αντιγόνη
Επιμελητής : Χασσίδ Ιωσήφ, Φαφαλιού Ειρήνη
Εκδότης : Έλλην
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-286-892-9
Σελίδες : 584
Τόμος : 1
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Βιομηχανική οργάνωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 44.28 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.