Βιομηχανία αεροπορικών μεταφορών και τουρισμός

Περιγραφή
Η πλειοψηφία των διεθνών μετακινήσεων επιβατών προς και από την Ελλάδα περιλαμβάνει την εναέρια μεταφορά. Αυτή η μορφή μεταφοράς έχει αναπτυχθεί πολύ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά, όταν ένα πλεόνασμα αεροσκαφών διατέθηκε για αστική χρήση. Το κόστος των αεροπορικών μεταφορών έχει άμεση επιρροή στο κόστος των προϊόντων τουρισμού και στην επιλογή του προορισμού. Ο διεθνής τουρισμός έχει επεκταθεί ώστε η διανομή των τουριστών να επηρεάζεται από την παροχή διαθέσιμης πτήσης. Ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών είναι ένας βασικός τομέας όχι μόνο της βιομηχανίας τουρισμού, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.
Μια σημαντική πτυχή της ανάπτυξης της βιομηχανίας αερογραμμών είναι μια σταθερή μείωση του κόστους του ταξιδιού, κάνοντας αυτό μια ανταγωνιστικότερη μορφή μεταφοράς για τους τουρίστες. Αυτό ήταν, εν μέρει, ένα αποτέλεσμα της βελτιωμένης τεχνολογίας, καθώς τα αεροσκάφη έγιναν μεγαλύτερα και γρηγορότερα και μπορούσαν να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες μειώνοντας έτσι τις δαπάνες. Οι τεχνικές εξελίξεις σήμαιναν επίσης ότι οι αερογραμμές αναβάθμισαν τους στόλους τους, παρέχοντας τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη σε καλή κατάσταση και σε χαμηλό κόστος σε άλλες αερογραμμές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων ναύλωσης.Η Δρ. Βίκυ Κατσώνη είναι Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθηνών. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς και του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο Κeele και Nottingham University, στην Μεγάλη Βρετανία. Το διδακτορικό της είναι πάνω σε θέματα «Marketing Management και Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι πάνω σε θέματα ηλεκτρονικού τουρισμού, όπου έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σημαντικό αριθμό εργασιών και δημοσιεύσεων σε Διεθνή Περιοδικά και Συνέδρια. Υπήρξε για 16 έτη ανώτερο διοικητικό στέλεχος σε μεγάλα τουριστικά γραφεία. Έχει διατελέσει σύμβουλος έργων πολλών επιχειρήσεων και συνεργάτης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΟΤΕΚ.

Συγγραφέας : Κατσώνη Βασιλική
Εκδότης : Interbooks
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-390-217-9
Σελίδες : 544
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μεταφορές, Τουρισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.68 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.