Βασικές αρχές χρηματοδότησης επιχειρήσεων

Περιγραφή
Τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος της χρηματοδότησης στην επιχειρηματική πρακτική διαρκώς αναβαθμίζεται, καθώς οι αλλαγές που έγιναν και γίνονται στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι σχεδόν κοσμογονικές. Ανάλογη με την ανάγκη ανανέωσης του χρηματοπιστωτικού χώρου, είναι και η ανάγκη παρουσίασης νέων, ενημερωμένων συγγραμμάτων στην ελληνική βιβλιογραφία. Στην κάλυψη της ανάγκης αυτής, όπως και στην ανάγκη ενός βιβλίου για τη διδασκαλία του μαθήματος «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων» στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, φιλοδοξεί να συμβάλει το παρόν σύγγραμμα.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο, καλύπτονται πλήρως τόσο τα παραδοσιακά θέματα χρηματοδότησης, δηλαδή της αυτοχρηματοδότησης, των πιστώσεων των προμηθευτών, των προκαταβολών πελατών και των τραπεζικών πιστώσεων, όσο και όλα τα νέα προϊόντα χρηματοδότησης, όπως το leasing, το factoring, το forfaiting, αλλά και τα νέα μορφώματα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως οι εταιρείες venture capital. Επίσης, γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της λειτουργίας του χρηματιστηρίου καθώς και της σημερινής τραπεζικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, στην οποία αλλάζουν άρδην οι κανόνες του ανταγωνισμού και τα προσφερόμενα προϊόντα, καθώς ο τραπεζικός τομέας αναπτύσσεται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της βαλκανικής και της ευρωπαϊκής αγοράς.Ο Βασίλης Χουλιάρας είναι Διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Dijon, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της ίδιας σχολής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας όπου διδάσκει το μάθημα «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων». Από το 1981 έως το 1999, υπήρξε στέλεχος της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης. Επίσης, από το 1981 έως και σήμερα, η πλούσια διδακτική του εμπειρία επικεντρώνεται στη χρηματοοικονομική διοίκηση, το τραπεζικό marketing και την τραπεζική λειτουργία και λογιστική, τη χρηματιστηριακή λειτουργία, την οικονομική του χώρου καθώς και την οικονομική ανάλυση.

Συγγραφέας : Χουλιάρας Βασίλης
Εκδότης : Βακάλη
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-8102-16-2
Σελίδες : 144
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Οικονομική επιχειρήσεων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.31 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.