Βασικά προβλήματα προσχολικής αγωγής

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι μια έρευνα, η οποία , με τα εμπειρικά και θεωρητικά στοιχεία της, προσεγγίζει τα βασικά προβλήματα του νηπιαγωγείου (π.χ. προβλήματα χώρου, εξοπλισμού, εφαρμογής του αναλυτικού προγράμματος, αντιμετώπισης νηπίων με προβληματική συμπεριφορά ή με ειδικές ανάγκες κτλ.) και αναλύει τους παράγοντες που επηρεάζουν αποφασιστικά τη λειτουργία του. Τα πορίσματα της ερευνητικής προσέγγισης των θεμάτων αυτών φωτίζουν το χώρο της προσχολικής αγωγής στη χώρα μας και διανοίγουν πολλές οδούς μιας επιτυχέστερης αντιμετώπισης των προβλημάτων του νηπιαγωγείου, με γενικό σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων και την αναβάθμιση του ρόλου των νηπιαγωγών.
Το βιβλίο αυτό δίνει όσα στοιχεία είναι απαραίτητα να βοηθήσουν τόσο τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών των Πανεπιστημίων μας στη διεξαγωγή εμπειρικών παιδαγωγικών ερευνών τους, όσο και τους νηπιαγωγούς της χώρας μας στη γνώση και κυρίως στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων των νηπιαγωγείων τους.
Ο κ. Αλέξανδρος Κόφφας γεννήθηκε το 1934 στα Ελληνικά Καρδίτσας και κατοικεί μόνιμα στην Ηλιούπολη Αττικής. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Φραγκφούρτης, όπου απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα Παιδαγωγικής. Υπηρέτησε αρχικά ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στη συνέχεια ως Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Από τα βιβλία του, τα οποία αφορούν τους υποψήφιους για διορισμό εκπαιδευτικούς μέσω του ΑΣΕΠ, τα σπουδαιότερα είναι έξι (6) τα ακόλουθα:
1) «Γενική και Ειδική Διδακτική Μεθοδολογία: Ψυχοπαιδαγωγικά Προβλήματα, Παιδαγωγικά θέματα, Σχέδια Διδασκαλίας, Διαθεματική προσέγγιση της Σχολικής Γνώσης».
2) «Θέματα και απαντήσεις του διαγωνισμού εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ: Κλάδοι και ειδικότητες των υποψηφίων εκπαιδευτικών, Εξεταστέα ύλη στα Παιδαγωγικά και τη Διδακτική Μεθοδολογία. Η Μέθοδος των Πολλαπλών Επιλογών, Ερωτήσεις Πολλαπλών Επιλογών των Παιδαγωγικών και της Διδακτικής Μεθοδολογίας με τις ορθές απαντήσεις τους»

Συγγραφέας : Κόφφας Αλέξανδρος Κ., Μετοχιανάκης Ηλίας Γ.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 1994
ISBN :
Σελίδες : 220
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Προσχολική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.65 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.