Βαβυλώνα

Περιγραφή
Το μεγάλο όνειρο: να βρεθεί μόνη της στη Βαβυλώνα, εκεί που θριάμβευσε και πέθανε ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας, την ίδια μέρα του θανάτου του, στις 13 Ιουνίου.
Ο δρόμος της υλοποίησής του: να ταξιδέψει Μόνη της στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν. Στο Ιράκ των βομβαρδισμών, των ανταρτών και του εμπάργκο, όπου οι ελάχιστοι ξένοι είτε είναι διπλωμάτες είτε ανήκουν σε αποστολές του ΟΗΕ και των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Ένα βιβλίο που καθηλώνει από την πρώτη στιγμή. Απρόβλεπτα συμβάντα και απίστευτες μαρτυρίες σε μια αριστουργηματική αφήγηση εκτός ορίων, γεμάτη αγωνία, οξυδέρκεια, πάθος και χιούμορ, απαραίτητο για να αντισταθμίζει το αποκορύφωμα της έντασης και του παραλόγου. Μια κατέθεση ψυχής που σε αφήνει άναυδο για τη δύναμη ενός ανθρώπου να κυνηγήσει το «τρελό» του όνειρο: να βρεθεί στη Βαβυλώνα 2.323 χρόνια μετά το θάνατο του Αλέξανδρου την ίδια ακριβώς μέρα! Όσα γράφονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου και όπως γράφονται είναι συγκλονιστικά. Συγκλονιστικότερος όμως είναι ο απόηχος της σιωπής ανάμεσα στις λέξεις του…
Bjorn Malstrom
Η Σου Παπαδάκου γεννήθηκε στη Σπάρτη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Γλώσσες και Μουσική στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι εκπαιδεύτρια καταδύσεων και διεθνώς πολυβραβευμένη και αναγνωρισμένη Υ/Β φωτογράφος και συγγραφέας. Δημιούργημά της το γνωστό, πρωτοποριακό πολυθέαμα «Ο χορός των σπειρογράφων», σε μουσική Αντώνη Πλέσσα. Έχει διατελέσει μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Υ/Β εικόνας και έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και μερικές εκατοντάδες άρθρα σε όλα τα γνωστά ειδικά και ποικίλης ύλης ελληνικά περιοδικά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο του Joe Hyams, «Το Ζεν στις πολεμικές τέχνες» (εκδ. Μωρεσόπουλος). Είναι γνωστή από τα ΜΜΕ για την όλη καλλιτεχνική και συγγραφική της δουλειά, η οποία είναι αφιερωμένη στη φύση και το περιβάλλον. Ζει στην Αθήνα

Συγγραφέας : Παπαδάκου Σου
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-16-0787-0
Σελίδες : 393
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Ταξίδια και περιηγήσεις
Σειρές : Ντοκουμέντα – Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.37 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.