Βίσμαρκ

Περιγραφή
Στα μέσα του 19ου αιώνα η Γερμανία υπήρχε μόνο ως ένας εκτεταμένος γεωγραφικός χώρος που περιελάμβανε ένα μωσαϊκό αδύναμων κρατιδίων. Το κυριότερο μεταξύ τους ήταν η Πρωσσία, μια αξιόλογη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία όμως δεν ήταν σε θέση να αντιπαρατεθεί μόνη της στις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις εκείνης της περιόδου. Από αυτή την Πρωσσία, όμως, αναδείχθηκε η επιβλητική μορφή του Όττο φον Βίσμαρκ, ενός γαιοκτήμονα που μεταπήδησε στην πολιτική σκηνή για να εξελιχθεί στον κυριότερο Γερμανό πολιτικό του ύστερου 19ου αιώνα και σε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές φυσιογνωμίες της νεώτερης ευρωπαϊκής ιστορίας. Χάρη στις εύστοχες διπλωματικές κινήσεις του, κατόρθωσε να κερδίσει μια σειρά πολέμων που ανέδειξαν την Πρωσσία σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων της Γερμανίας και, τελικά, σε καταλύτη της γερμανικής ενοποίησης υπό το σκήπτρο του ηγεμόνα της Πρωσσίας. Παράλληλα, ο Βίσμαρκ ήταν ο «Σιδηρούς Καγκελάριος» που κατέπνιξε κάθε αντίδραση στα σχέδιά του, αλλά και ο οξυδερκής πολιτικός που έθεσε τις βάσεις του «κράτους πρόνοιας».
Στη νέα μονογραφία της σειράς «Μεγάλες μορφές του παρελθόντος» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η αναλυτική βιογραφία του Βίσμαρκ, του καγκελάριου που ταπείνωσε τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ’ και επέβαλε μέσω του Συνεδρίου του Βερολίνου (1881) ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ισορροπιών που διήρκεσε σχεδόν μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Το εμπεριστατωμένο κείμενο και η πλούσια εικονογράφηση καθιστούν το βιβλίο αυτό απαραίτητο για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει τη ζωή και το έργο του πραγματικού δημιουργού του Β’ Ράιχ.

Συγγραφέας : Μπαλωτή Ξένη Δ.
Εκδότης : Περισκόπιο
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-6740-03-Χ
Σελίδες : 100
Σχήμα : 28χ21
Κατηγορίες : Πρόσωπα στην ιστορία, Παγκόσμιος πόλεμος, 1914-1918, Γερμανία – Ιστορία
Σειρές : Μορφές του Παρελθόντος, Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.07 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.