Βίβλος

Περιγραφή
Πόσο αληθινή είναι η ιστορία της Βίβλου; Εδώ και 150 χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος σχετικά με την ιστορική αξιοπιστία των εβραϊκών ιερών κειμένων. Συνταρακτικά στοιχεία, τα οποία πρόσφατα αποκάλυψε η βιβλική αρχαιολογία, θέτουν σε αμφισβήτηση τις γνωστές και οικείες σε όλους ιστορίες του αρχαίου Ισραήλ, καθώς και την προέλευση της ιουδαϊκο-χριστιανικής παράδοσης. Η Βίβλος παρουσιάζει τον Αβραάμ ως τον πρώτο άνθρωπο που συνειδητοποίησε ότι ένας είναι ο Θεός· τώρα γνωρίζουμε ότι οι πρώτες ενδείξεις μονοθεϊσμού δεν εμφανίστηκαν παρά πολλούς αιώνες μετά τον Αβραάμ. Για την Έξοδο, επίσης, η αρχαιολογία αμφιβάλλει, όπως αμφιβάλλει και για την κατάκτηση της Χαναάν από τον Ιησού του Ναυή ή για την “ενιαία μοναρχία” του Δαβίδ και του Σολομώντα.
Στο βιβλίο αυτό, δύο εξέχοντες επιστήμονες, ένας αρχαιολόγος και ένας ιστορικός, μας ξεναγούν στο πεδίο της βιβλικής αρχαιολογίας και ταυτόχρονα μας εξηγούν το πώς και το γιατί η μεγάλη περιπέτεια της Βίβλου απέχει τόσο πολύ από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Εξηγούν τι λέει η Βίβλος για το αρχαίο Ισραήλ και αποδεικνύουν το πώς ερχεται αυτό σε αντίθεση με την πραγματικότητα της αρχαιολογίας. Στο τέλος, προτείνουν μια εντελώς καινούρια εκδοχή της ιστορίας του αρχαίου Ισραήλ και απαντούν στο ερώτημα πότε, πού και γιατί γράφτηκε η Βίβλος.
[…]Ο Ίσραελ Φινκελστάιν είναι διευθυντής του Sonia and Marco Nadler Institute of Archaeology του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Επίσης, συμμετέχει στην ανασκαφή που διενεργεί το Πανεπιστήμιο στο Τελ Μαγεδδώ (αρχ. Αρμαγεδδών), έναν από τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της βιβλικής περιόδου. Στο συγγραφικό έργο του περιλαμβάνονται και οι τίτλοι “The Archaelogy of the Israelite Settlement”, “Living on the Fringe”.

Συγγραφέας: Finkelstein Israel, Silberman Neil Asher
Μεταφραστής: Κωνσταντινέα Στέλλα
Εκδότης: Κάκτος
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-382-492-5
Σελίδες: 490
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Βίβλος – Κριτική, ερμηνεία κλπ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.06 €