Βήματα

Περιγραφή
Μετά από μια μακρά και απαιτητική πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως γενικός χειρουργός (στρατιωτικός και εν συνεχεία πολίτης), ο Σπύρος Παπουτσάκης καταγράφει εμπειρίες και αναμνήσεις, για να τις μοιραστεί με παλιούς και νέους συναδέλφους.
Στο νέο του βιβλίο κάνει μια περιήγηση σε τόπους, νοσοκομεία, κλινικές και ανθρώπους που συνέβαλαν στην επαγγελματική του εξέλιξη. Στις σελίδες του βιβλίου σκιαγραφείται η πρόοδος της Χειρουργικής κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ οι προβληματισμοί, οι απογοητεύσεις, αλλά και η χαρά της προσφοράς και της επιβράβευσης των κόπων του συγγραφέα συνοδεύουν την αφήγηση.Ο Σπύρος Παπουτσάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Είναι πτυχιούχος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Υπηρέτησε ως χειρουργός επί είκοσι πέντε χρόνια σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Από το 1981 ζει μονίμως στην Πάτρα.
Έχουν δημοσιευτεί εννέα βιβλία του, εβδομήντα επιστημονικές εργασίες και πολλές μεταφράσεις ιατρικών βιβλίων και άρθρων.

Συγγραφέας: Παπουτσάκης Σπύρος
Εκδότης: Το Δόντι
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-9772-33-1
Σελίδες: 108
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.40 €