Βέλη στη φαρέτρα

Περιγραφή
… Στον τόμο αυτό έχουν αποτυπωθεί οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες, έχουν καταγραφεί σκέψεις και προτάσεις σχετικά με ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο. Πρόκειται για μια κριτική προσέγγιση πολιτικών τάσεων και πρωτοβουλιών καθώς και μια σειρά προτάσεων αντιμετώπισης κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων.
Στον τόμο που κρατάτε στα χέρια σας μπορείτε να βρείτε μια σειρά κειμένων που παίρνουν αφορμή από επίκαιρα ζητήματα, τα αναλύουν, τα σχολιάζουν συνδυάζοντάς τα με μια σειρά ανάλογων γεγονότων στο χώρο και στο χρόνο.
… Μια κριτική προσέγγιση στην πορεία του σύγχρονου κόσμου που έχει παραδοθεί στον καταναλωτισμό και που έχει επιτρέψει στην οικονομία να παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο και να κατευθύνει τη ζωή μας.
Δυστυχώς στις μέρες μας υποχωρεί η πίστη στον άνθρωπο και στις αξίες που διαχρονικά βοήθησαν τις κοινωνίες να βγουν από την κρίση και την παρακμή και να οργανώσουν σε διαφορετική πολιτική βάση τη ζωή των μελών τους.
Υπό την έννοια αυτή περιλαμβάνονται μια σειρά πληροφοριών και ενημέρωσης που μπορούν να εμπλουτίσουν τη σκέψη και να φωτίσουν την οπτική που ο ανήσυχος πολίτης έχει διαμορφώσει.
… Ο τόμος αυτός απευθύνεται στους νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μια βασική, αλλά σφαιρική και βεβαίως προοδευτική παρουσίαση των παραμέτρων που επηρεάζουν τη ζωή μας και που θα πρέπει να αναθεωρηθούν. O Μανόλης Αλεξάκης γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε σε ομάδες δράσεις που στόχο είχαν τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της Κρήτης και την ανάδειξη του πολιτισμού της. Συμμετείχε και συμμετέχει ως ενεργός πολίτης σε πολλές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν μια προοδευτική πολιτική επίλυση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Συγγραφέας: Αλεξάκης Μανόλης
Εκδότης: Δοκιμάκης
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-9433-13-8
Σελίδες: 288
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Δοκίμια, Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Πολιτική – Ευρώπη – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.33 €