Βάλτερ Μπένγιαμιν

Περιγραφή
«Για να χαθείς σε μια πόλη όπως χάνεσαι σε ένα δάσος χρειάζεται εκπαίδευση».
Η βερολινέζικη μητρόπολη, η γερμανοεβραϊκή καταγωγή και οι ραγδαίες αλλαγές του Μεσοπολέμου σημάδεψαν τα παιδικά και νεανικά χρόνια του Μπένγιαμιν, που έμελλε να γίνει ένας από τους πιο πολυσυζητημένους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Το όνομά του συνδέθηκε με κομβικά ρεύματα των καιρών, από το ρομαντισμό μέχρι τον ιουδαϊκό μυστικισμό και τον ιστορικό υλισμό. Τα ιδιόμορφα, αντισυμβατικά κείμενά του διατρέχουν όλο το φάσμα της σύγχρονης σκέψης (φιλοσοφία και επιστήμες του ανθρώπου, κριτική λογοτεχνίας, μαζική κουλτούρα και επικοινωνία, αλλά και ελεύθερο δοκίμιο, μετάφραση, επιστολογραφία, ραδιόφωνο), αποτινάσσοντας κάθε είδους μεθοδολογικά και ιδεολογικά δεσμά.
Ο Mome Brodersen γεννήθηκε το 1951 στο Μπάρμστεντ του Χόλσταϊν. Σπούδασε φιλολογία, κοινωνιολογία, ιστορία και παιδαγωγική στο Αμβούργο. Από το 1976 ζει στην Ιταλία και διδάσκει γερμανική λογοτεχνία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμου. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, μονογραφίες και βιβλιογραφίες για τον Βάλτερ Μπένγιαμιν, τον Ζίγκφριντ Κρακάουερ και τον Χανς Ζαλ.

Συγγραφέας : Brodersen Mome
Μεταφραστής : Μεϊτάνη Ιωάννα
Εκδότης : Αλεξάνδρεια
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-221-426-0
Σελίδες : 182
Σχήμα : 20χ13
Κατηγορίες : Βιογραφίες, Συγγραφείς
Σειρές : Suhrkamp Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.