Αφούτο

Περιγραφή
Όπως είχε πει και ο Mr. Κ μια μέρα που τρώγαμε οι τρεις μας σούσι στο σπίτι:
– Κανείς δε μπορεί να ζήσει μια ζωή ά-σουσι! Του άρεσε φαίνεται πόσο τραγουδιστό ακουγόταν όλο αυτό.
– Αφού το λες εσύ αγάπη μου, κάτι θα ξέρεις, είχε συνεχίσει το αστείο η Άννα.
– Αφού το λες εσύ. Αφού το λες. Αφού το. Αφούτο! (Επαναλάμβανε ο Mr. Κ λες και είχε πάθει εγκεφαλικό). Τι είναι το αφούτο; Ρώτησε τελικά την Άννα κατενθουσιασμένος, ενώ εγώ προσπαθούσα ακόμα να καταλάβω τι συνέβαινε.
Η Άννα τον κοιτούσε σκεπτική. Έπαιζε με τα ξυλάκια της και, κοιτώντας το σούσι στο τραπέζι, σκεφτόταν. Είχαν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Εγώ προσπαθούσα να καταλάβω πού το πήγαιναν.
– Αφούτο, ε; Ναι… Το αφούτο είναι σπέσιαλ συστατικό της ιταλικής κουζίνας, απάντησε τελικά η Άννα.
– Μμμμμμ… Ναι… Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι σαν την τρούφα! Σαν το σαφράν! Επιβεβαίωσε ο Mr. Κ.
Η Μαρία δυσκολεύεται να κατανοήσει αυτό που της συμβαίνει.
Η Άννα προσπαθεί να το αποδεχτεί.
Η Μαρία θα σοκαριστεί και θα θυμώσει.
Η Άννα θα το αρνηθεί και θα λυγίσει.
Η ζωή, τελικά, περίπλοκη.
Το γέλιο, όμως, αστείρευτο σε ένα ταξίδι που θα τις ενώσει για πάντα.Η Φραντζέσκα Μ. Σπέγγου φύτρωσε στην Ελλάδα την εποχή της βάτας. Καλλιεργήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και άνθισε σαν ξέφρενο μπουμπούκι με τα σχολεία της, τις ξένες γλώσσες της, τα πιάνα και τα μπαλέτα της. Το παιδί τής ατάκας ωρίμασε με τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου και εργάστηκε στη δισκογραφία. Παραμένει πάραυτα παιδί. Αδυναμίες της η μουσική, η φωτογραφία και τα μακαρόνια. Είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών και έχει δύο «παιδιά», την Καραμέλα και τον Κράκερ. Μπορεί να μην είναι η βιολογική τους μάνα, όμως χάρις αυτών γέννησε την ιδέα παραγωγής μπισκότων για σκύλους και δημιούργησε το πρώτο Pet Bakery στην Ελλάδα. Ζει μόνη και ζυμώνει. Έχει δημοσιεύσει μικρές ιστορίες γέλιου και παραλόγου στο προσωπικό της blog (http://boubouloubou.blogspot.com), ενώ το «Αφούτο» αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη συγγραφική της προσπάθεια.

Συγγραφέας : Σπέγγου Φραντζέσκα Μ.
Εκδότης : NovelBooks
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-99896-1-6
Σελίδες : 405
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.01 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.