Αφάνεια

Περιγραφή
Μια παλιά ιστορία, σχεδόν ξεχασμένη, ταράζε απροσδόκητα και τραυματικά, τα ήρεμα νερά της ζωής του δικηγόρου Μίλτου Αθωνίτη. Ένα ναυάγιο στον Ατλαντικό, μια εξαφάνιση, ένας οικογενειακός εμφύλιος πίσω από τραβηγμένες κουρτίνες, ένα ναυτικό νησί που σχολιάζει, κατηγορεί, δικάζει και τιμωρεί. Δυο γυναικείες μορφές που στέκονται απέναντι, τόσο διαφορετικές και κατά βάθος τόσο ίδιες.Ο δικηγόρος βρίσκεται μπροστά σε αινίγματα όπου τα αυτονόητα δεν ισχύουν.
Ψάχνοντας απαντήσεις, ο Αθωνίτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Ένας ανάπηρος λοστρόμος, ένας δόκιμος πλοίαρχος, μια αποφασισμένη χήρα, κι ένας συνάδελφος και φίλος από τα παλιά θα διηγηθούν ο καθένας τη δική του αλήθεια.
Ο πρωταγωνιστής θα φτάσει μέχρι την Άνδρο, εγκλωβισμένος άθελά του σε σκοτεινούς δρόμους, αντιμέτωπος τελικά με ενοχές και κατηγορίες.
Μόνο η αλήθεια μπορεί να δώσει λύση.
Ή μήπως δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια;…Ο Κώστας Ζαφείρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και στην Μπολόνια, ενώ Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στη Μυτιλήνη. Το 1998 εξέδωσε την ποιητική συλλογή “Η βία της βδομάδας”. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Χίο.

Συγγραφέας: Ζαφείρης Κώστας
Εκδότης: Άλφα Πι
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6798-45-3
Σελίδες: 232
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.47 €