Αττίλας

Περιγραφή
Το όνομα Αττίλας ήταν ανέκαθεν πασίγνωστο και παρέπεμπε σε ένα και μόνο χαρακτηριστικό: στην αλόγιστη βαρβαρότητα. Ο άνθρωπος αυτός, ο κόσμος τον οποίο εκπροσωπούσε, καθώς και η σπουδαιότητά του, καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου.
Η Ιστορία γράφεται με ποικίλους τρόπους και με υποκειμενικά κριτήρια. Για τους ιστορικούς της Δύσης, ο Αττίλας υπήρξε «η μάστιγα του Θεού», συνώνυμο του δεσποτισμού, ένα σωστό αρπακτικό που κατασπάραξε την απέραντη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ηγήθηκε των πιο βάρβαρων επιδρομών εναντίον της.
Για τους Ούννους πάλι, ο Αττίλας ήταν ο άνθρωπος που, εκκινώντας από την Ουγγαρία, δημιούργησε μια αυτοκρατορία η οποία απλωνόταν από τη Βαλτική έως τα Βαλκάνια και από το Ρήνο έως τον Εύξεινο Πόντο. Για εκείνους ήταν ένας δεινός πολιτικός κι ένας ακόμη δεινότερος πολεμιστής. Παρά τη βαναυσότητά του, ήταν ένας επίμονος διαπραγματευτής που ήξερε καλά να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των φίλων και των εχθρών του.
Αττίλας. Ένας φιλόδοξος και αδίστακτος εξουσιαστής των βαρβαρικών φύλων. Μια πολεμική μηχανή που σάρωσε τον πέμπτο αιώνα μ.Χ. την Ευρώπη.Ο John Man είναι ιστορικός με ειδικό αντικείμενο τη Μογγολία και τα θέματα που άπτονται της διάδοσης και εξέλιξης του γραπτού λόγου. Το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Gobi: Tracking the Desert» αναφέρεται σε ένα από τα ταξίδια του στην Γκόμπι, ενώ το «The Atlas of the Year 1000», που ακολούθησε, συνιστά μια καταγραφή του κόσμου στην αλλαγή της χιλιετίας. Κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία του «Alpha Beta», όπου αναζητά τις ρίζες του αλφάβητου, και το «The Gutenberg Revolution», στο οποίο εξετάζει την προέλευση και την επίδραση της τυπογραφίας. Ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Συγγραφέας : Man John
Μεταφραστής : Ισηγόνης Δημήτρης
Εκδότης : Modern Times
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-441-984-6
Σελίδες : 351
Σχήμα : 23χ15
Κατηγορίες : Ευρώπη – Ιστορία , Βιογραφίες, Πρόσωπα στην ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.30 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.