Αστικός κώδικας

Περιγραφή
Η δεύτερη έκδοση του έργου “Αστικός κώδικας” θεωρήθηκε αναγκαία μετά την ψήφιση των νόμων 3719/2008, ο οποίος επέφερε αλλαγές στα άρθρα 256, 1388, 1439, 1515, 1552, 1553, 1565, 1589 του Αστικού Κώδικα και το Ν 3853/2010, ο οποίος τροποποίησε τα άρθρα 545 και 546 του Αστικού Κώδικα.
Στο έργο περιλαμβάνεται το κείμενο του Αστικού Κώδικα, όπως αυτός ισχύει σήμερα, μετά τις παραπάνω τροποποιήσεις.
Μετά το κείμενο του Αστικού Κώδικα ακολουθεί το κείμενο του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα.
Το κείμενο των διατάξεων του Αστικού Κώδικα και του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα συμπληρώνεται από σχετικές διατάξεις, καθώς και βιβλιογραφία και αρθρογραφία, τόσο γενική, όσο και κατ’ άρθρο, η οποία είναι στην παρούσα έκδοση πλήρως εμπλουτισμένη και ανανεωμένη.
Παρατίθεται επίσης νομολογία αντίστοιχη κατ’ άρθρο του Αστικού Κώδικα και του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα. Η νομολογία αυτή αποτελείται από δημοσιευμένες μέχρι και το τρέχον έτος στον νομικό τύπο αποφάσεις, που καλύπτουν όλα τα επί μέρους θέματα στα οποία αναφέρεται η κάθε διάταξη του Αστικού Κώδικα και του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα.
Στο τέλος του έργου “Αστικός κώδικας” παρατίθενται αναλυτικά ευρετήρια, που παραπέμπουν στα άρθρα του Αστικού Κώδικα και του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα.Ο Καθηγητής Ιωάννης Κ. Καράκωστας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1943. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’όπου και απεφοίτησε το 1966.
Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και Ιταλικά.
Το 1968 ενεγράφη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έκτοτε ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου με παραστάσεις τόσο στον Άρειο Πάγο όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Regensburg της Γερμανίας.
Το 1983 διορίζεται καθηγητής στην έδρα του Αστικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αστικό Δίκαιο (Γενικές Αρχές, Εμπράγματο Δίκαιο και Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο), Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή, Δίκαιο Προστασίας της Προσωπικότητας και ΜΜΕ και Δίκαιο Προστασίας Περιβάλλοντος. Επίσης διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου αντικείμενο της διδασκαλίας είναι το Δίκαιο Περιβάλλοντος.
Ο Καθηγητής Ιωάννης Καράκωστας είναι Γραμματέας της Ενώσεως Αστικολόγων Ελλάδος, Μέλος της Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου καθώς επίσης Μέλος της Ενώσεως Δικονομολόγων και της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών.
Επιπλέον, είναι Πρόεδρος της Εταιρίας Ευβοϊκών Σπουδών.
Ο κ. Καράκωστας διετέλεσε Κοσμήτωρ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το διάστημα 2000-2003, ενώ από το 2003 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το Σεπτέμβριο του 2006 είναι Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφέας: Καράκωστας Γιάννης Κ.
Εκδότης: Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-272-899-Χ
Σελίδες: 864
Κατηγορίες: Αστικός κώδικας
Σειρές: Ελληνική Νομοθεσία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 49.50 €