Ασματική ακολουθία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Περιγραφή
Η παρούσα ακολουθία ενεκρίθη από την Ιεράν Σύνοδον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την συνεδρίασιν αυτής, της 5ης Μαΐου 2014.)
Η ανά χείρας ακολουθία του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εποιήθη υπό του θεολόγου και φιλολόγου Ευαγγέλου Καραδήμου ολίγον μετά την κοίμησιν του Αγίου (2αν Δεκεμβρίου 1991) και εξεδόθη τύποις το 1998.
Εις την δευτέραν αυτήν έκδοσιν προσετέθη παράρτημα περιλαμβάνον την μελοποίησιν και δια χαρακτήρων της βυζαντινής μουσικής καταγραφήν των τμημάτων αυτής, τα οποία εκρίθησαν ότι είναι χρήσιμον να τονισθούν μουσικώς. Την μελοποίησιν αυτήν έκαμε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Δ. Κυριακόπουλος, θεολόγος, μουσικολόγος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Η ακολουθία αυτή, αν και είναι συντεταγμένη εις την παραδοσιακήν γλώσσαν της εκκλησιαστικής υμνογραφίας, γίνεται ευκόλως κατανοητή, διότι ο ποιήσας αυτήν έχει επιλέξει απλήν σύνταξιν και ευκόλως κατανοητόν λεξιλόγιον.Ο Ευάγγελος Χ. Καραδήμος είναι φιλόλογος, θεολόγος.

Συγγραφέας: Καραδήμος Ευάγγελος Χ.
Εκδότης: Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-6890-36-8
Σελίδες: 212
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ύμνοι, Λειτουργίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €