Ασκληπιός ο σωτήρας του κόσμου

Περιγραφή
Ο Ασκληπιός λατρευόταν σ’ όλες τις γωνιές του τότε ανεπτυγμένου κόσμου. Οι Ασκληπιάδες, οι Υιοί από την Τρίκκη, ταξίδευαν παντού και μετέφεραν το ευαγγέλιο της σωτηρίας, της καλής υγείας της χαράς και της ευτυχίας. Ίδρυσαν εκατοντάδες ναούς-εκκλησίες κι ιαματικές πολιτείες. Περίπου 300 Ασκληπιεία-Εκκλησίες αποκαλύφτηκαν μέχρι σήμερα και συνεχώς ανακαλύπτονται καινούργια, από τη μεγάλη θεραπευτική επανάσταση που ξεκίνησε από τη φαρμακευτική εμπειρική γνώση των γηγενών κατοίκων της Τρίκκης, των Πελασγών της Θεσσαλίας πριν από 3.000 χρόνια π.Χ., την εποχή της πρώτης αθωότητας και του χαμένου Παραδείσου.
Τι ήταν εκείνο που έκανε τους προσκυνητές να ρέουν κατά χιλιάδες στα Ασκληπιεία της Τρίκκης, της Επιδαύρου και της Κω. Η φήμη, ναι, αλλά και τα καλά και θαυμαστά που είχαν ακούσει από προγενέστερους επισκέπτες. Όσα Ασκληπιεία αποκαλύφτηκαν μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι επιλέχθηκαν με μεγάλη επιμέλεια. Κύριο χαρακτηριστικό το φυσικό κάλλος, το ήπιο κλίμα, τα άλση, τα πολλά δέντρα και διάσπαρτων κτισμάτων που υπήρχαν γύρω τους.
Οι επισκέπτες όταν έμπαιναν μέσα έρχονταν αμέσως σε επαφή με το νέο περιβάλλον και δοκίμαζαν τις πρώτες ευχάριστες εκπλήξεις. Ένιωθαν ότι έμπαιναν σε έναν ιδανικό κόσμο-κόσμημα αγγελικά πλασμένο, έτσι όπως τον αναζητούσαν και τον ονειρευόταν πάντοτε.
Ο Βασίλης Πάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε δημοσιογραφία. Υπήρξε εκδότης των περιοδικών “Τροχός” και “Τρικαλινής Έκφρασης” και των εκδόσεων “Έκφραση”. Εξέδωσε το “Φύλλο της Δευτέρας”. Συνεργάτης περιοδικών και εφημερίδων με άρθρα, ευθυμογραφήματα και μελέτες. Συνεργάτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Διάλογος”. Από το 2003 είναι τακτικός συνεργάτης της καθημερινής εφημερίδας “Πρωινός Λόγος” με ελεύθερα ρεπορτάζ κριτική-παρουσίαση βιβλίου, θεάτρου και τέχνης. Από το Μάιο του 2004 εκδίδει το “Αγαπώ την Πόλιν”, περιοδικό σάτιρας και πολιτιστικού προβληματισμού.

Συγγραφέας: Πάνος Βασίλης
Εκδότης: Αγαπώ την Πόλιν
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-88797-4-4
Σελίδες: 197
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Θρησκευτική λατρεία, Αρχαία Ελλάδα, Ιατρική, Ελληνική και ρωμαϊκή
Σειρές: Ιστορική Έρευνα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €