Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Περιγραφή
[…] Το πόσο ζωτικής σημασίας είναι το Μουσείο για την Κρήτη, και ειδικότερα για το Ηράκλειο, είναι τόσο γνωστό ώστε δεν χρειάζεται να το επαναλάβομε. Το διαπιστώσαμε άλλη μια φορά από την αγωνία όλων, όταν έμαθαν ότι το Μουσείο θα έκλεινε για ανακαίνιση.
Ωστόσο, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου δεν θα κλείσει. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, όσο θα διαρκούν οι εργασίες, μια προσωρινή έκθεση με τα αριστουργήματα του Μουσείου θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, με επιλεγμένα 400 αντικείμενα, από τα ωραιότερα και τα πιο αντιπροσωπευτικά ευρήματα κάθε εποχής, έτσι ώστε να προβάλλεται η πολιτιστική διαχρονία.
Σκοπός της δημιουργίας της προσωρινής αυτής έκθεσης είναι η διατήρηση της επαφής των ελλήνων και των ξένων επισκεπτών με την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης, σε αναμονή δύο χρόνων, για το ανακαινιζόμενο Μουσείο του Ηρακλείου που όλοι περιμένουμε. […]
Βιβή Βασιλοπούλου, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Δημοπούλου – Ρεθεμιωτάκη Ν., Ρεθεμιωτάκης Γιώργος, Ρωμιοπούλου Κατερίνα
Εκδότης : Υπουργείο Πολιτισμού. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-214-615-Χ
Σελίδες : 73
Σχήμα : 23χ12
Κατηγορίες : Αρχαιολογικά μουσεία και συλλογές, Μουσεία – Οδηγοί, Μουσεία – Ελλάς, Μουσεία – Κατάλογοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.45 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.