Αρχαιολογικός οδηγός της Αττικής

Περιγραφή
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας πλήρης αρχαιολογικός οδηγός της Αττικής σε συνεργασία με τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η περιγραφή βήμα προς βήμα των γνωστών, των λιγότερο γνωστών αλλά και των άγνωστων στους πολλούς αρχαιολογικών χώρων, συνοδεύεται από:
– έγχρωμες φωτογραφίες και εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες
– πιστές αναπαραστάσεις των σημαντικότερων μνημείων
– κατόψεις
– σπάνια χαρακτικά και
– αποσπάσματα αρχαίων κειμένων, επιγραφές και ενημέρωση για τα δεδομένα των τελευταίων ανασκαφών.
Σ’ αυτό τον οδηγό θα βρείτε ακόμα: χάρτη, γλωσσάρι αρχαιολογικών όρων, χρονολόγιο και βιβλιογραφία. Θα βρείτε επίσης μία εκτενή εισαγωγή η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύντομη ιστορική επισκόπηση και πληροφορίες για τους αθλητικούς αγώνες, τα ταφικά έθιμα, τους θεούς και τα ιερά τους, τη μορφολογία του εδάφους και τους οικισμούς.
Πάρτε αυτό τον οδηγό μαζί σας στις περιπλανήσεις σας στην Αθήνα και την Αττική. Θα σας οδηγήσει σε μνημεία μεγάλης αισθητικής και ιστορικής αξίας που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.O Tony Spawforth είναι Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne και Επίτιμος Διευθυντής στο Μουσείο Ελληνικής Τέχνης Shefton. Μεταξύ των έργων του συγκαταλέγονται η νέα έκδοση του «Oxford Classical Dictionary» (1996), την οποία επιμελήθηκε, καθώς και το «Greece: An Oxford Archaeological Guide» (2001), το οποίο συνέγραψε. Ως πρώην βοηθός Διευθυντή της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα, έλαβε μέρος σε πολλές ανασκαφές στον ελληνικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου και του Ιερού της Ελένης και του Μενελάου στη Σπάρτη. Είναι επίσης παρουσιαστής της τηλεοπτικής σειράς του BBC «Ancient Voices».

Συγγραφέας : Spawforth Antony, Mee Christopher
Μεταφραστής : Κράλλη Ιουλία
Εκδότης : Leadercom
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-8218-24-1
Σελίδες : 208
Σχήμα : 22χ13
Κατηγορίες : Αθήνα – Οδηγοί, Ελλάς – Ταξιδιωτικοί οδηγοί
Σειρές : Αρχαιολογικοί Οδηγοί Οξφόρδης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.78 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.