Αρχαιοελληνική αρίθμηση: λογοδυναμική μορφοπλασία

Περιγραφή
[…] Για τους Έλληνες υπήρχε μια ουσιαστική σχέση μεταξύ ενός γράμματος και μιας δόνησης στον αέρα (δίνη), όπου αυτή η ερμηνεία της λογοδυναμικής του γράμματος δημιούργησε μια ολόκληρη απόκρυφη επιστήμη από τους πανάρχαιους χρόνους, που στη συνέχεια οι Χαλδαίοι προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν (Χαλδαϊκή αλφαριθμητική ανάλυση, που ήταν τελικά ατελής.
Η ορθή ανάλυση τελικά οριστικοποιήθηκε και επικράτησε μέχρι και στις μέρες μας, η αριθμολογική ερμηνεία της λογοδυναμικής του Πυθαγόρα (αλφαριθμητική ανάλυση Πυθαγόρειας Τετρακτύδας).
Στη συνέχεια οι Εβραίοι δημιούργησαν με την Καββάλα τη δική τους αριθμοσοφία που ονομάστηκε “Gematria”, από την ελληνική λέξη “Γεωμετρία” που χρησιμοποιείται από τους ραβίνους με μεγάλη ευλάβεια για την πρόβλεψη και τον καθορισμό των ενεργειών που μεταφέρουν τα γράμματα (Cabalistic Oracle). […]
Η αριθμοσοφία των αρχαίων Ελλήνων κατάντησε στη συνέχεια ένας ακόμη τσαρλατανισμός από τους αμύητους, με την αριθμολογία των σύγχρονων “μάγων”, έτσι διαβάζουμε σε διάφορα λεξικά ότι:
– numerology: αριθμολογία, μελέτη της μαγικής σημασίας των αριθμών
– numerology: divination by numbers; the study of the esoteric meaning of numbers […]
Ίσως κάποια στιγμή τα άδυτα των αρχαίων μυστηρίων και των δυναμοπλαστών (μυημένων) και χρηστών (μαθητών) της λογοδυναμικής μορφοπλασίας, να γίνουν ευρύτερα γνωστά.
Μέχρι τότε θα παραμένουν ερμητικά στα μυαλά των σοφών Ελλήνων, αλλά και Εβραίων, που τα διατηρούν στο φως της γνώσης και της δύναμης για τους επόμενους που θα κρατήσουν τη σκυτάλη αυτής της απόκρυφης γνώσης.
(από την εισαγωγή του συγγραφέα)Ο μελετητής οικονομολόγος Γρηγόρης Ζώρζος γεννήθηκε στην Καλλιθέα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος οικονομολόγου από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΟΕΕ) και δύο οικονομικά μελετητικά πτυχία στην Ελλάδα του ΥΠΕΧΩΔΕ/ΥΠΕΘΟ, για μελέτες οικονομικές (τάξη Γ’, κατηγορία 3) και για μελέτες οργάνωσης και επιχειρησιακής έρευνας (τάξη Γ’, κατηγορία 5), καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος λογιστή και φοροτεχνικού (τάξη Α’). Δημοσιογραφεί συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήταν εκλεγμένος στις Δημόσιες Σχέσης της Ενώσεως Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (1993-1997) και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων (ΣΙΣ). Είναι ο μοναδικός Έλληνας τακτικό μέλος της Royal Society of Literature (UK) μαζί με γνωστούς διεθνώς συγγραφείς και νομπελίστες που δίνει τα διεθνή λογοτεχνικά βραβεία, μέλος ως διασημότητα του International Who’s Who of Professionals (USA). Αναγνωρισμένος σύμβουλος σε κοινοτικές δράσεις στις χώρες της κεντροανατολικής Ευρώπης και στις χώρες της Κοινοπολιτείας (Phare και Tacis). Αναγνωρισμένος καινοτόμος κατασκευαστής λογισμικού (software).
Δίπλωμα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας “Σύστημα αυτόματου ελέγχου με Η/Υ ιχθυοπληθυσμού σε υδατοκαλλιέργειες” και δύο Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας σε ολοκληρωμένες εφαρμογές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών “Δημιουργία σταυρολέξων με Η/Υ” και “Δημιουργία γρίφων, κουίζ, παζλ, σπαζοκεφαλιών, πνευματικών και λογικών γυμνασμάτων, παιχνιδιών, μαγικών τετραγώνων, αριθμολέξων και μαθηματικών παραδόξων με Η/Υ”. Επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διάφορους ελληνικούς και ξένους φορείς. Το ερευνητικό μελετητικό του έργο για τον Μεγαλέξανδρο είναι υπό την Αιγίδα της Unesco (Π&Ν), του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμου Καλλιθέας κ.λπ. φορέων.
Άλλα έργα του ιδίου: Λογοδυναμική Μορφοπλασία, Περί Οικονομίας Μεγάλου
Αλεξάνδρου (5 τόμοι), Τράπεζες Μεγάλου Αλεξάνδρου (2 τόμοι), Αρχαιοελληνικό Οικονομικό Λεξικό (2 τόμοι), Νομίσματα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Περί Δούλων Διαλεγόμενοι (2 τόμοι), Περί Οικονομίας Διαλεγόμενοι, Πελασγοί Οικονομολόγοι, Θαγετοί Οικονομολόγοι, Οικονομικά Στρατηγήματα, Περί Τεχνικών Μεγάλου Αλεξάνδρου (5 τόμοι), Σταυρός: Το αιώνιον σύμβολον, Απαρχαί, Σπονδαί, Αμβροσία, Νέκταρ, Ηγεσίες, Γενίτσαροι, Μυστικές Εταιρείες 1821, Νομίσματα Καποδίστρια, Πατάτες Καποδίστρια, Μάρκο Πόλο, Χριστόφορος Κολόμβος, Ναυμαχία της Ναυπάκτου, Αθύρματα, Το βιβλίο των παιχνιδιών, Αρχαία Αθύρματα, Το Σκάκι του μεσαίωνα, Ναύπλιον 1202-1822, Μυστικές εταιρείες 1821 κ.λπ. Αθύρματα (παιχνίδια): Αρχέγονα, Ναύπλιον, Αρκαδικά, Θεσσαλικά, Αττικά,
Λυκικά, Ιερογλυφικά, Πεσσοί, Διαγραμμισμός, Όργανον, Πεττείες, Βυζαντινά
αθύρματα, κινέζικα αθύρματα, αθύρματα ανατολής, κ.λπ.

Συγγραφέας: Ζώρζος Γρηγόρης Ι.
Εκδότης: CreateSpaceΖώρζος Γρηγόρης Ι.
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 1-4421-0984-Χ
Σελίδες: 632
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Αποκρυφισμός, Αρχαία Ελλάδα, Αριθμολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 54.42 €