Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μυθικοί αθλητές απίθανοι ολυμπιονίκες

Περιγραφή
· Τι περιλάμβανε το ολυμπιακό μενού των αθλητών;
· Ποιος ολυμπιονίκης υπήρξε πρωταθλητής και στο φαγητό;
· Τι πάθαιναν όσοι καταπατούσαν τον ολυμπιακό όρκο;
· Ποιος έπαιρνε το κλαδί ελιάς στις ιπποδρομίες και αρματοδρομίες;
· Γιατί το παγκράτιο ήταν το πιο σκληρό απ΄ όλα τα αγωνίσματα;
· Γιατί οι αθλητές αγωνίζονταν γυμνοί;
· Ποιος κέρδισε την πιο άδοξη νίκη;
Την απάντηση σε όλα αυτά θα τη βρεις στο βιβλίο που κρατάς. Ένα βιβλίο διαφορετικό, γραμμένο με χαρούμενη διάθεση και χιούμορ, που αναφέρεται στα Αθλήματα και στους πιο Απίθανους ολυμπιονίκες όλων των εποχών.
Καταπληκτικές ιστορίες για την προπόνηση, την τελετουργική προετοιμασία, τους αγώνες, αλλά και τις πονηριές που έκαναν οι αθλητές προκειμένου να κερδίσουν το πολυπόθητο κλαδί ελιάς.
Όλα αυτά μαζί με πολλές και πρωτότυπες σπαζοκεφαλιές, κουίζ και παιχνίδια ολυμπιακών προδιαγραφών, για να μάθεις διασκεδάζοντας όλα όσα πρέπει να ξέρεις -κι ακόμη περισσότερα- για τους Ολυμπιακούς αγώνες.Η Ματίνα Σιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες και στο Εμπορικό Κολέγιο Saint George δημόσιες σχέσεις. Στη συνέχεια εργάστηκε σε τράπεζα, την οποία εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.
Η αγάπη της για τη φωτογραφία την έκανε να σπουδάσει καλλιτεχνική φωτογραφία στο Αμερικανικό Κολέγιο και στη συνέχεια να ασχοληθεί με το φωτορεπορτάζ. Ταξίδεψε σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, από το Μεξικό και τη Νικαράγουα μέχρι το Εκουαδόρ, το Περού και τον Αμαζόνιο, δημοσιεύοντας σε διάφορα περιοδικά φωτορεπορτάζ και άρθρα κοινωνικού περιεχομένου από τις χώρες αυτές. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως δημοσιογράφος και συντάκτρια σε έγκυρα περιοδικά, για να την κερδίσει τελικά ο χώρος του βιβλίου, όπου ασχολήθηκε με τη γλωσσική, λογοτεχνική και καλλιτεχνική επιμέλεια παιδικών βιβλίων.
Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου και παραμυθιών.

Συγγραφέας : Σιάκη Ματίνα
Εικονογράφος : Στασινάκης Ηλίας
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-16-0798-6
Σελίδες : 40
Σχήμα : 28χ21
Κατηγορίες : Παιδικές δραστηριότητες
Σειρές : Βιβλία Γνώσεων και Δραστηριοτήτων, Η Ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων – Μαθαίνω Διασκεδάζοντας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 0.38 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.