Αρχαία Μακεδονία VII: Η Μακεδονία από την εποχή του σιδήρου έως το θάνατο του Φιλίππου Β΄

Περιγραφή
Τα Διεθνή Συμπόσια για την Αρχαία Μακεδονία που οργανώνει από το 1968 στη Θεσσαλονίκη το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου απέκτησαν από νωρίς παγκόσμια αναγνώριση και ακτινοβολία ως βήμα για την προβολή μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης ερευνητικής δραστηριότητας. […]
Το Έβδομο Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη Μακεδονία από την εποχή του σιδήρου έως τη βασιλεία του Φιλίππου Β΄ που αποτελεί ένα ορόσημο για την πολιτική και στρατιωτική οργάνωση και τη διεθνή επιρροή του μακεδονικού κράτους. Με τις κατακτήσεις του γιου του Αλεξάνδρου ανοίγει άλλωστε μια νέα ιστορική περίοδος για ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο. Το επόμενο Συμπόσιο θα έχει θέμα την ελληνιστική Μακεδονία και το μεθεπόμενο τη Μακεδονία στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ελπίζουμε ότι με τη νέα τους μορφή οι συναντήσεις της Θεσσαλονίκης θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους και το επιστημονικό τους κύρος μαζί με τη φιλική ατμόσφαιρα που τις χαρακτηρίζει.
Εμμανουήλ Βουτυράς

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εισηγητής : Τιβέριος Μιχάλης Α., Ξυδόπουλος Ιωάννης Κ., Mari Manuela, Χατζόπουλος Μιλτιάδης Β., Tripodi Bruno, Χρυσοστόμου Παύλος, Κόρτη – Κόντη Στέφη, Λουκοπούλου Λουίζα Δ., Ψωμά Σελήνη, Θαβώρης Αντώνιος Ι., Πίκουλας Ιωάννης Α., Σαατσόγλου – Παλιαδέλη Χρυσούλα, Σμιτ – Δούνα Μπάρμπαρα, Ιγνατιάδου Δέσποινα, Σκαρλατίδου Ευδοκία, Τσιγαρίδα Μπεττίνα, Λιλιμπάκη – Ακαμάτη Μαρία, Σαββοπούλου Θώμη, Σουέρεφ Κώστας, Τσιμπίδου – Αυλωνίτη Μαρία, Κουσουλάκου Ντίνα, Παπάγγελος Ιωακείμ Α., κ.ά.
Εκδότης : Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-7387-42-2
Σελίδες : 779
Σχήμα : 24χ18
Κατηγορίες : Αρχαία Ελλάδα, Μακεδονία – Ιστορία, Αρχαία
Σειρές : Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.82 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.