Αρκετά!

Περιγραφή
Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο για το σοσιαλισμό το οποίο έχω διαβάσει την τελευταία δεκαετία, ίσως και περισσότερο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε όλες τις χώρες, οι οποίοι θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει στον κόσμο και τι είναι ο σοσιαλισμός…
…Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από πολλές χώρες, ο Γιαν Μαρέινισεν εξηγεί αυτά που οι νεοφιλελεύθεροι έχουν κάνει στην κοινωνία, τις επιπτώσεις τους στη ζωή μας και το πώς η φιλοσοφία τους έχει καταστρέψει στην πραγματικότητα τις δημοκρατικές σοσιαλιστικές παραδόσεις… ανιχνεύει την επανεμφάνιση της Δεξιάς με τη μορφή του νεοφιλελευθερισμού και τον επιδέξιο τρόπο με τον οποίο έπεισε πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμιά εναλλακτική πολιτική εκτός από την υποταγή στα δικά της δόγματα.
…Η σοβαρότερη επίπτωση του νεοφιλελευθερισμού, για τον συγγραφέα, ήταν η υπονόμευση των δημοκρατικών κατακτήσεων καθώς και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών το οποίο δημιούργησε, διατήρησε και επέκτεινε… Βλέπει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική ως μια επίθεση στον ίδιο τον πολιτισμό… Συνδέει την παγκοσμιοποίηση με τα οράματα των ευρωφεντεραλιστών, οι οποίοι σχεδιάζουν να αναλάβουν τον έλεγχο της ηπείρου μας και να χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια αγορά… για να καταστρέψουν το μεγαλύτερο επίτευγμα των μεταπολεμικών γενεών: το κράτος πρόνοιας.
…Παρά τις προειδοποιήσεις που εκπέμπει και τη ζοφερή εικόνα της νέας τυραννίας που σκιαγραφεί, ο Γιαν Μαρέινισεν διατηρεί την αισιοδοξία του για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Αυτή η αισιοδοξία δεν βασίζεται σε μια σειρά έτοιμων σχεδίων δράσης αλλά -όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι πραγματικοί σοσιαλιστές- στην εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους και τους λαούς.
(Τony Benn, Πρόεδρος της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο)Ο Γιαν Μαρέινισεν είναι ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας. Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2006 το ΣΚ είναι το τρίτο σε ισχύ πολιτικό κόμμα της χώρας.

Συγγραφέας: Marijnissen Jan
Μεταφραστής: Λαμπρινού Κατερίνα
Εκδότης: Antilogos
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-89490-4-1
Σελίδες: 239
Σχήμα: 23χ13
Κατηγορίες: Σοσιαλισμός, Πολιτική ιδεολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.41 €