Αρκάδες

Περιγραφή
«Οι Αρκάδες με τους αγώνες, τον πολιτισμό και το χαρακτήρα τους κληροδότησαν το αρκαδικό ιδεώδες, που αποτελεί όραμα και συνεκτικό δεσμό όχι μόνο για τον ελληνισμό αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, που θα πρέπει να αξιοποιήσει την ιστορία της για μια ουσιαστική πρόοδο μέσα στις υπαρκτές κοσμογονικές εξελίξεις.»
«The Arcadians through their struggles, the culture and their character, bequeathed the Arcadian Ideal, a vision and cohesive bond not only to Hellenism, but also to the whole of mankind, which needs to exploit his history in order to make a real progress amidst the present world-shaking developments.»
Το βιβλίο αναφέρεται στην παρουσία των Αρκάδων στον αρχαίο κόσμο, στη λαμπρή εικόνα της Αρκαδίας και το αρκαδικό ιδεώδες που ενέπνευσαν τους Ρωμαίους αλλά και όλη την ανθρωπότητα στην Αναγέννηση και τους μετέπειτα χρόνους. Η εικόνα αυτή δεν αναφέρεται μόνο στην ειδυλλιακή αρκαδική γη αλλά και στην κιβωτό αξιών, που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Αρκάδες με τους αγώνες τους και την ακατάβλητη πίστη στις αρχές τους.Η Μαρία Βλασσοπούλου – Καρύδη είναι διδάκτωρ της Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στην προϊστορική συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών από το 1974 μέχρι το 2009. Διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (1996-1998) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (1984-1990).
Γεννήθηκε στην Τρίπολη.
Αντικείμενο της έρευνάς της αποτελεί ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός με δημοσιεύσεις «Μυκηναϊκά ομοιώματα καθισμάτων και καθιστά ειδώλια» (διδακτορική διατριβή), «Μυκηναϊκές ελεφάντινες λαβές κατόπτρων με ανάγλυφες γυναικείες μορφές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου», «Υστερογεωμετρικά καθίσματα και καθιστές μορφές», «Φυτικά κατάλοιπα από τον Ταφικό Κύκλο Β των Μυκηνών με τη δομή και τις ιδιότητες του Παπύρου».

Συγγραφέας : Βλασσοπούλου – Καρύδη Μαρία
Εκδότης : Βλασσοπούλου – Καρύδη Μαρία
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-93-1828-2
Σελίδες : 212
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ελληνισμός, Ελλάς – Ιστορία, Αρχαία, Αρχαιολογία. Αρχαιότητα. Ελληνική ιστορία, Πολιτισμός, Ελληνικός, Αρκαδία – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.46 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.