Αριζόνα

Περιγραφή
Στην “Αριζόνα” ένα ζευγάρι Αμερικανών συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αναχαίτιση των Μεξικανών μεταναστών και περιμένει κάτω από τον καυτό ήλιο της ομώνυμης ερήμου τους γείτονες-“εισβολείς” με εμφανείς προθέσεις. Μακριά από την καθημερινή τους ρουτίνα, ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ βρίσκονται αντιμέτωποι όχι με τους “εισβολείς” τους ερήμου, αλλά με την έρημο της σχέσης τους και της ζωής τους και τα πράγματα παίρνουν απρόβλεπτη τροπή…Ο Χουάν Κάρλος Ρούμπιο γεννήθηκε στην Κόρντοβα της Ισπανίας το 1967. Σπούδασε Θέατρο στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου και Χορού της Μαδρίτης (1984-1987). Ο ίδιος δηλώνει πως είναι πρώτα απ’ όλα ηθοποιός και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις. Παράλληλα ασχολείται εδώ και 12 χρόνια με επιτυχία με τη θεατρική γραφή αλλά και τη σκηνοθεσία.
Από τα έργα του ξεχωρίζουν:
“Καπνός” (Α΄ Βραβείο Ένωσης Ισπανών θεατρικών Συγγραφέων2005) “Τρεις” (2000), “100m2” (2007), “Απόψε δεν είμαι για κανέναν” (1997), “Οι Πληγές του ανέμου” (1999), “Αριζόνα” (2006), κ.ά. Μερικά από αυτά έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες (τα τρία τελευταία και στα ελληνικά) και έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής, αποσπώντας μάλιστα αξιόλογα βραβεία.
Εκτός από το θέατρο, γράφει και σειρές για την ισπανική τηλεόραση και σενάρια για τον κινηματογράφο. Η τηλεταινία του “Με χρώματα” απέσπασε το Βραβείο καλύτερης τηλεταινίας της χρονιάς για το 2003 από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Ισπανικής Τηλεόρασης.
Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του είναι: www.juancarlosrubio.com

Συγγραφέας: Rubio Juan Carlos
Μεταφραστής: Χατζηεμμανουήλ Μαρία
Υπεύθυνος Σειράς: Χατζηεμμανουήλ Μαρία
Εκδότης: Λαγουδέρα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-7893-66-2
Σελίδες: 44
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Ισπανικά θεατρικά έργα
Σειρές: Marina· Ισπανόφωνο Θέατρο, Marina Ισπανόφωνο Θέατρο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.28 €