Αριάδνη

Περιγραφή
Το όνομα της ηρωίδας έχει συνδεθεί στην μυθολογία με τον λαβύρινθο, το χάωδες, μυθικό οικοδόμημα της Κρήτης. Η ιστορία της σύγχρονης Αριάδνης στο μυθιστόρημα αυτό, διαδραματίζεται την δεκαετία του 1950 που ήταν το ίδιο χαοτική και οδυνηρή, ιδιαίτερα για την νεολαία της, που αμφιταλαντευόταν εναγώνια ανάμεσα στην πρόοδο της μεταπολεμικής Ευρώπης και της
“καθεστηκυίας τάξης” της πατρίδας τους.
Σε αυτήν την δύσκολη και επώδυνη για την νεολαία μεταβατική περίοδο, η Αλίκη, μια από τις ηρωίδες, διηγείται την ιστορία τεσσάρων φοιτητριών του Α.Π.Θ.
Στην πολυτάραχη πορεία της φοίτησής τους, περιγράφονται με αξιοσημείωτη ευρηματικότητα και μοναδική παραστατικότητα, οι έρωτες, τα πάθη, οι φόβοι και οι ανησυχίες, η σημασία της φιλίας αλλά και η δύναμη της αγάπης.
Η πρωτότυπη πλοκή, οι αναπάντεχες ανατροπές, η εκφραστικότητα και ο στοχασμός δημιουργούν ένα μυθιστόρημα σαγηνευτικό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Οι ηλικιωμένοι αναγνώστες θα χαρούν την αναπόληση και οι νεότεροι θα έχουν την δυνατότητα να συγκρίνουν τις δύο εποχές.Η Τούλα Δημητρίου-Πρέσκοτ γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με περαιτέρω σπουδές στην Αγγλία, όπου διαμένει μόνιμα. Ασχολήθηκε νωρίς με την λογοτεχνία, συνεργάστηκε με ελληνικές και ξένες εφημερίδες και περιοδικά κυρίως ως αρθρογράφος της στήλης “Μορφές του Λόγου και της Τέχνης”. Επί σειρά ετών δίδασκε στα ελληνικά σχολεία του Λονδίνου, ενώ συγχρόνως συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της “Ένωσης Ελλήνων Επιστημόνων Μεγάλης Βρετανίας” και άλλων ελληνικών συλλόγων για την προώθηση των εθνικών και πολιτιστικών σκοπών τους.

Συγγραφέας: Δημητρίου – Prescott Τούλα
Εκδότης: Ωρίωνας
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-9595-31-6
Σελίδες: 438
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.50 €