Αραβική άνοιξη

Περιγραφή
Οι αιματηρές εξεγέρσεις στις αραβικές κοινωνίες -με αφετηρία την Τυνησία το 2010-, που αν και δεν ήταν ομοιογενές φαινόμενο ονομάστηκαν συνολικά «Αραβική άνοιξη», κινητοποίησαν εκατομμύρια ανθρώπους και γκρέμισαν αυταρχικά πολιτικά καθεστώτα που ως τότε έμοιαζαν ακλόνητα. Ποιοι ήταν οι στόχοι των κοινωνιών που ξεσηκώθηκαν; Η δημοκρατική μετάβαση ή η ενδυνάμωση του πολιτικού ισλάμ; Αναλύοντας το θρησκευτικό-ιδεολογικό μωσαϊκό και τις ποικίλες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές παραμέτρους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, εμβαθύνοντας στα αίτια του θρησκευτικού εξτρεμισμού και σκιαγραφώντας το ρόλο της Δύσης αλλά και τη θέση της Ελλάδας απέναντι στις εξελίξεις, οι ειδικοί για το θέμα ερευνητές και διπλωμάτες Κωστής Αιλιανός, Κωνσταντίνος Γρίβας, Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, Ιωάννης Θ. Μάζης, Κυριακός Θ. Νικολάου-Πατραγάς και Μαίρη Χριστοδούλου, στον τόμο της Εταιρείας Σπουδών που εκδόθηκε τον Οκτώβριο 2014 με τίτλο Αραβική άνοιξη, ρίχνουν φως στα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα που δρουν στον αραβικό κόσμο.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Αιλιανός Κωνσταντίνος Ι., Γρίβας Κώστας, Ζέπος Ιωάννης – Αλέξιος, Μάζης Ιωάννης Θ., Νικολάου – Πατραγάς Κυριάκος Θ., Χριστοδούλου Μαίρη
Επιμελητής : Καϊάφα Ουρανία
Εκδότης : Σχολή Μωραΐτη. Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-259-140-4
Σελίδες : 92
Κατηγορίες : Γεωπολιτική, Πολιτική – Αφρική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.