Από το φεγγαράκι στον φεγγαροχτυπημένο πιερότο

Περιγραφή
Μία νέα προσέγγιση ενός διαχρονικού µαθήµατος.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να καταγράψει µε έναν διαφορετικό τρόπο – σε λιγότερο από εκατό σελίδες – όλα τα στάδια του µαθήµατος της “παραδοσιακής” Αρµονίας, αποσκοπώντας σε µία διεξοδική παρουσίαση όλων των θεµάτων, που ξεκινούν από τη βασική Θεωρία της Μουσικής και καταλήγουν στην κατανόηση των µουσικών έργων των αρχών του 20ού αιώνα.
Η αρχή που δεσπόζει σε ολόκληρη τη διαδικασία, είναι κάτι που, ως δάσκαλοι, οφείλουµε να επισηµαίνουµε στους σπουδαστές συνεχώς: τα σηµαντικότερα εφόδια κάθε µουσικού, είναι η συνεχής αναζήτηση και η διεξοδική έρευνα.
Ας µην ξεγελασθεί λοιπόν ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου:
Η συνοπτική και πυκνή παρουσίαση όλων των σταδίων του µαθήµατος, δεν σηµαίνει ότι κάτι παραλείπεται σκοπίµως, το αντίθετο: απαιτεί από τον καθηγητή – αλλά και τον µαθητή – ενδελεχή έρευνα µε χρήση και της βιβλιογραφίας που παρατίθεται. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη όλων των αποριών και επιπλέον θεµάτων που προκύπτουν συχνά κατά τη διδασκαλία.
Έτσι λοιπόν, ο σκόπιµα περιεκτικός και απλός τρόπος παρουσίασης όλων των σταδίων δεν σηµαίνει επ’ ουδενί “απλοiκός”: οι βασικές κατευθυντήριες γραµµές που παρουσιάζονται, απαιτούν συνεχή εγρήγορση και εξάσκηση, ώστε να ευοδοθεί ο απώτερος σκοπός του µαθήµατος, που είναι κυρίως η κατανόηση της µουσικής σύνθεσης και όχι απλώς οι “λύσεις” θεµάτων Αρµονίας.

Συγγραφέας: Κριθαρά Μαρία Χριστίνα
Εκδότης: Fagotto
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 979-0-8011-5168-1
Σελίδες: 96
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Μουσική – Σπουδή και διδασκαλία, Αρμονία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.28 €