Από τον Σωκράτη ως τον Ιησού

Περιγραφή
Το βιβλίο του κ. Θρασύβουλου Μπέλλα είναι ένα έργο διερεύνησης αφενός των πνευματικών καταβολών, που διαμόρφωσαν συστατικά τη χριστιανική διδασκαλία και δογματική, αφετέρου των κοινών παραμετρικών στοιχείων και αξόνων, λειτουργίας των προτύπων Σωκράτη και Ιησού.
Σαφέστατα η προσέγγιση του συγγραφέα δεν είναι θεολογική, αλλά επιστημονικά αναλυτική, δεδομένου ότι δεν εξετάζει τον χριστιανισμό ως μία εξ αποκαλύψεως αλήθεια, ούτε, κατά συνέπεια, ως περιεχόμενο μιας λογικά μη αποδείξιμης πίστης. […] (από τον πρόλογο του Βασίλη Φίλια)Ο Θρασύβουλος Μπέλλας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γενεύης (Diplome), κάτοχος Maitrise του Πανεπιστημίου της Caen και Diplome post-licence επίσης του Πανεπιστημίου Γενεύης στην έρευνα των κοινωνικών επιστημών καθώς και διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε δυο φορές μέρος στην αναμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και τη συγγραφή σχολικών βιβλίων: 1974-76 και 1981-85. Έχει δημοσιεύσει διάφορα επιστημονικά βιβλία και εργασίες σε περιοδικά. Τελευταία βιβλία του: «Δομή και γραφή της επιστημονικής εργασίας» (1998). «Από τον Σωκράτη ως τον Ιησού και από το ένα πρότυπο στο άλλο» (2005) και «Ο χριστιανισμός από τα χειρόγραφα του Κουμράν» (2010).

Συγγραφέας : Μπέλλας Θρασύβουλος
Υπεύθυνος Σειράς : Φίλιας Βασίλης Ι.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-02-1890-0
Σελίδες : 575
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Σωκρατική φιλοσοφία , Φιλοσοφία και θρησκεία, Χριστιανισμός
Σειρές : Σύγχρονες Κοινωνικές Επιστήμες: Θεωρία και Πράξη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.81 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.