Από τις αριθμομηχανές στην κοινωνία της πληροφορίας

Περιγραφή
Φίλε αναγνώστη, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα κάνεις ένα ευχάριστο ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της Πληροφορικής. Περνώντας από τους «δεινόσαυρους» της επιστήμης των υπολογιστών στη σύγχρονη πραγματικότητα, θα γνωρίσεις τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Θα γνωρίσεις, επίσης, τους ερευνητές που οριοθέτησαν την πορεία του μέχρι σήμερα και τους λόγους που υπαγόρευσαν τη συνεχή εξέλιξη αυτού και των περιφερειακών συσκευών του. Εκτός από τις εξελίξεις στο υλικό, θα γνωρίσεις τη χρονική πορεία του δεύτερου συστατικού που ολοκληρώνει την έννοια του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του λογισμικού. Θα ξεναγηθείς στους «παράξενους» χώρους των δικτύων και του Internet, της ψηφιακής λογικής, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Θα πληροφορηθείς για την υγιεινή του χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή και Internet, καθώς και για τις επιδράσεις αυτών των δύο στην κοινωνία, στις επιστήμες, στην επικοινωνία, στην εκπαίδευση, στην τέχνη και στην ψυχαγωγία.
Διαβάζοντας το βιβλίο, θα διαπιστώσεις πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο γραφής, ώστε το κείμενο να είναι σαφές, κατανοητό και να προσφέρει έλεγχο στη μάθηση μέσα από τις ασκήσεις αξιολόγησης.
Η ομάδα-στόχος στην οποία απευθύνεται αυτό το βιβλίο είναι ευρεία. Η μελέτη του μπορεί να προσφέρει πολλά στον αρχάριο, στον απλό χρήστη, αλλά και στον ειδικό αναγνώστη που επιθυμεί να μυηθεί περαιτέρω στα «μυστικά» της κοινωνίας της πληροφορίας.
Καλό και αποδοτικό διάβασμα!Ο Χρήστος Θ. Παναγιωτακόπουλος είναι μαθηματικός, Δρ. Επιστημών Αγωγής (Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας), με μεταπτυχιακή επιμόρφωση στη μεθοδολογία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Από το 1981 μέχρι το 1989 εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διδάσκοντας Μαθηματικά και Πληροφορική. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων σχετικών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και νέες τεχνολογίες και δημοσιευμένων μελετών σχετικών με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Τον Οκτώβριο του 2001 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγγραφέας : Παναγιωτακόπουλος Χρήστος Θ.
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-16-0462-6
Σελίδες : 663
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Internet , Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Φιλοσοφία και θεωρία
Σειρές : Θετικές Επιστήμες, Πληροφορική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 38.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.