Από τη χωροταξία στη χωροδιαχείριση

Περιγραφή
Στην εποχή μας η «κλασική» παρεμβατική χωροταξία και το παραδοσιακό ρυθμιστικό μοντέλο σχεδιασμού χρήσεων γης παραχωρούν σταδιακά τη θέση τους στον «στρατηγικό χωρικό σχεδιασμό», απαραίτητο για την αποτελεσματική και συντονισμένη διαχείριση της χωρικής αλλαγής σε περιβάλλοντα όπου επικρατεί κατακερματισμός και αβεβαιότητα.
Στόχος του βιβλίου είναι να εξοικειώσει τους αναγνώστες με τις προβληματικές της ευρωπαϊκής και διεθνούς έρευνας, να τους εισαγάγει στις ποικίλες αναγνώσεις που έχουν επιχειρηθεί, στα μέχρι σήμερα μεθοδολογικά εργαλεία και αποτελέσματα. Η συγγραφέας παρουσιάζει επίσης τις πολυεπίπεδες ερευνητικές διαδρομές της κριτικής σκέψης στον τομέα του στρατηγικού χωρικού σχεδιασμού, της εδαφικής συνοχής, αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης ως σημείου ανασύνταξης των χωρικών πολιτικών στην Ευρώπη.
Μια εμπεριστατωμένη μελέτη που απαντά στην ανάγκη συμμετοχής και της χώρας μας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.Η Στέλλα Κυβέλου είναι επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικής και
Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος της
Ελληνογαλλικής και διεθνούς ΜΚΟ «SDMed» με αντικείμενο την αειφόρο χωρική
ανάπτυξη στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Συγγραφέας : Κυβέλου Στέλλα
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-218-671-2
Σελίδες : 344
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Περιφερειακός προγραμματισμός, Πολεοδομία – Ευρώπη
Σειρές : Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.15 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.