Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός.

Περιγραφή
Λαϊκές αγορές, ψυγεία, αεροδρόμια, εγκαταλειμμένα εργοστάσια, αλλά και αρχιτεκτονικά μνημεία, όπως οθωμανικά λουτρά. Μπορεί η σύγχρονη τέχνη να βρει θέσει σε χώρους τόσο απρόβλεπτους και άσχετους φαινομενικά; Το φαινόμενο αυτό της “εξόδου” της τέχνης σε εναλλακτικούς, δημόσιους χώρους διερεύνησε η ημερίδα με θέμα “Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός.”, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του “Εικαστικού Πανοράματος στην Ελλάδα ΙΙ” το Σάββατο 19 Ιανουαρίου από τις 10:00- 15:30, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι.
Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση μίας επιλογής από εικαστικά πρότζεκτ – εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο σε μη συνηθισμένους χώρους.
Οι συμμετέχοντες -ο αρχιτέκτονας Απόστολος Καλφόπουλος, οι εικαστικοί Νεφέλη Κονταρίνη, Μαρία Πασχαλίδου, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Χάρης Κοντοσφύρης, Ζωή Παππά, καθώς και η διευθύντρια του Κ.Σ.Τ.Θ., ιστορικός τέχνης Συραγώ Τσιάρα- παρουσίασαν οπτικό υλικό από αντίστοιχα εγχειρήματα που επιμελήθηκαν πρόσφατα και θα συζήτησαν με το κοινό.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Μεταφραστής: Γλώσσημα & Wehrheim
Επιμελητής: Γούναρη Δόμνα, Τσιάρα Συραγώ
Εισηγητής: Κονταρίνη Νεφέλη, Κοντοσφύρης Χάρης, Παππά Ζωή, Πασχαλίδου Μαρία 1966- ψηφιακή καλλιτέχνης, Ξυδάκης Νίκος Γ. 1958- τεχνοκριτικός, Σαββίδης Χρήστος, Ψυχούλης Αλέξανδρος, Καλφόπουλος Απόστολος, Τσιάρα Συραγώ, Χονδρός Θανάσης, Κατσιάνη Αλεξάνδρα
Εκδότης: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-89041-6-1
Σελίδες: 158
Σχήμα: 23χ17
Κατηγορίες: Τέχνη, Σύγχρονη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €