Από τα ξόρκια και την ονειροθεραπεία στο νυστέρι του χειρουργού

Περιγραφή
Από το πολυφάρμακο βουνό το Πήλιο, ξεκινούν το πρώτα βήματα της Ιατρικής με το μύθο του Κένταυρου Χείρωνα του Ασκληπιού, του Μαχάονα, του Αχιλλέα κ.ά… Από το μύθο στο λόγο.
Οι ονειρομαντείες, τα ξόρκια των μάγων και οι ονειροθεραπείες του Ασκληπιού για πολλούς αιώνες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Ιατρικής, με τα μαντεία, τους χρησμούς και τα Ασκληπιεία.
Για τον Ασκληπιό όπως και για τον Ιπποκράτη υπάρχουν πολλοί θρύλοι. Ορόσημο και σταθμός της Χειρουργικής είναι ο Ιπποκράτης. Ο μεγαλύτερος γιατρός όλων των εποχών και όλων των λαών. Οι Αρχαίοι Έλληνες Χειρουργοί με νέα αφετηρία την Ιπποκρατική Ιατρική και τις αρχές της, θα αποτελέσουν την γενεαλογική συνέχεια της παράδοσης των «Ασκληπιαδών γιατρών», συνεχίζοντας αδιάκοπα την πορεία και την προσφορά τους, παρά τις συχνές αλλαγές του γεωγραφικού φάσματος του μεσογειακού κόσμου, μέχρι την πρώτη βυζαντινή περίοδο, δηλαδή τον 7ο αιώνα μ.Χ. παραδίδοντας τη σκυτάλη στον τελευταίο σπουδαίο βυζαντινό χειρουργό, τον Παύλο τον Αιγινήτη.

Συγγραφέας : Γολεμάτης Βασίλειος Χρ.
Εκδότης : CMYK
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-80270-4-7
Σελίδες : 150
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ιατρική – Ιστορία, Ιατρική, Ελληνική και ρωμαϊκή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.