Απόψε

Περιγραφή
Να ζούμε μετά… Γιατί υπάρχει συνέχεια μετά το τέλος…
Να ζούμε μετά, με τη δύναμη της αγάπης του· που παρέμενε άθικτη, πέρα απ’ το χρόνο· που μας κάνει να θέλουμε να μιλάμε, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν λέξεις -καθένας έχει τη δική του εμπειρία- ικανές να εκφράσουν το χωρισμό, την απουσία, την έλλειψη που μας ξεσκίζει.
Να ζούμε μετά, μέσα στο διάστημα που άφησε ο θάνατος, αυτός που δεν ξεχνάει ποτέ, ποτέ δεν σας αφήνει πια σε ησυχία, που βιάστηκε να σας ψιθυρίσει στο αυτί, με τον τρόπο του, ένα Απόψε, που αντηχεί σαν απειλή.
Να ζούμε μετά, όταν το πέπλο της ανησυχίας σκιάζει το φως της ημέρας.Γεννήθηκε το 1950. Ιστορικός, κοινωνιολόγος, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Μετά από μία εξαιρετική καριέρα στο χώρο των εκδόσεων, στην τηλεόραση, ως παρουσιάστρια της εκπομπής “Le cercle de minuit”, ως συγγραφέας, αλλά και ως σύμβουλος του Φρανσουά Μιττεράν σε θέματα πολιτισμού, ανέλαβε τον Ιανουάριο του 1999 τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού France-Culture. Έχει σκηνοθετήσει ιστορικά ντοκιμαντέρ και έχει γράψει βιβλία με ανάλογο θέμα. Παράλληλα, έχει γράψει βιβλία που έχουν ως επίκεντρο τη γυναίκα, όπως “A l’ aube du feminisme”, “Secrets d’ alcove”, “L’ amour a l’ arsenic”, “La vie quotidienne dans les maisons closes”, “Les femmes politiques” κ.ά., το ντοκουμέντο πάνω στην εμπειρία της οδύνης “Until tonight”, εμπνευσμένο από το θάνατο του γιου της, και τη βραβευμένη βιογραφία της Μarguerite Duras.

Συγγραφέας: Adler Laure
Μεταφραστής: Βαγγελάτου Εύη
Εκδότης: Διήγηση
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-7951-09-3
Σελίδες: 138
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.23 €