Απόψε μαγειρέψαμε αλλιώς

Περιγραφή
Ιστορίες λατρείας γευστικών απολαύσεων σε αφήγηση.
Οι ήρωες πολεμούν την ανία κι αναζητούν διεξόδους στην αγάπη τους για έμπνευση και δημιουργία στοχεύοντας στην ικανοποίηση της γεύσης.
Οδηγούνται στην αναζήτηση νέων εκφράσεων στο χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, χωρίς να μπορούν να αποφύγουν μικρά και μεγάλα προβλήματα της ζωής τους, που έρχονται ν’ ανακατευθούν με μπαχαρικά και σάλτσες, αρώματα και καρυκεύματα, να μπουν ανάμεσα σε κατσαρόλες και πιάτα.
Από την καγκελάριο Μέρκελ του γερμανικού στρούντελ έως τον αδιάφθορο της Οικονομικής Εφορίας που λάτρευε τις κρέπες, κι από τον εστιάτορα της οδού Πατρώου μέχρι το επίδοξο σεφ των γευμάτων για τους αστέγους της Αθήνας πλάι στον ταβερνιάρη-δάσκαλο πολιτικής στον Πόρο, οι εμπνεύσεις απολαύσεων του ουρανίσκου έρχονται να συναγωνιστούν με την απόλαυση μιας αφήγησης σημαντικών βιωμάτων ζωής που αξίζει να μοιραστούμε με τους ήρωές της.O Γιώργος Kαλός γεννήθηκε στον Πόρο. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα κυβερνητικής. Δίδαξε ως μέλος ΔEΠ στο EMΠ και στη Σχολή Nαυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Tο 1989 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην A΄ Πειραιά και νησιών. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας (1989-2007) συμμετέχει σε πολλές επιτροπές και αντιπροσωπίες σε διεθνείς οργανισμούς και εργάζεται συστηματικά στην Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Eυρώπης, στα θέματα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των νέων. Tομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004, τοποθετείται Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Kαραμανλή 2004-2007. Παράλληλα με τη συγγραφή πλήθους επιστημονικών εργασιών και πολιτικών δοκιμίων έχει ασχοληθεί και με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει πεζά και ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά.

Συγγραφέας: Καλός Γιώργος
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-527-633-Χ
Σελίδες: 366
Σχήμα: 20χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.32 €