Απόστολος Παύλος

Περιγραφή
Ο Απόστολος Παύλος δεν είχε την τύχη να μαθητεύσει παρά τους πόδας του Ιησού. Ωστόσο είχε την ευλογία να ονομαστεί Απόστολος των Εθνών αφού με δική του πρωτοβουλία η Εκκλησία των αποστολικών χρόνων αποφάσισε να απευθύνει το κήρυγμα της στα Έθνη και να καλέσει πάντας εις σωτηρίαν.
Κι από τότε αλλάζει ο ρους της Ιστορίας και της Εκκλησίας μαζί, με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάμε για Παύλειο θεολογία. Εμπνευσμένα από το ιεραποστολικό κήρυγμα του Αποστόλου των Εθνών, του πρώην Σαούλ και μαθητού του Γαμαλιήλ, ο οποίος είχε την ευλογία να ανέλθει έτι ζων στους Ουρανούς, είναι και τα κείμενα αυτού του βιβλίου.
Κείμενα με λόγους ψυχής που απευθύνονται σε κάθε άνθρωπο που διψασμένος από την πνευματική έρημο του κόσμου τούτου, στρέφεται ως η έλαφος η διψώσα επί τας πηγάς των υδάτων.Ο π. Παναγιώτης Γκέζος, γεννήθηκε το 1943 στη Χειµάρρα. Φοίτησε στο Δηµοτικό σχολείο και Γυµνάσιο της Χειµάρρας και στο Παιδαγωγικό Λύκειο της Αυλώνας. Στη συνέχεια σπούδασε στις Πανεπιστηµιακές σχολές της Σκόνδρα και των Τιράνων Ιστορία και Αλβανική Φιλολογία.
Από το 1960 έως το 1990 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Αλβανία. Μετά την αποκατάσταση της δηµοκρατίας στην Αλβανία ήρθε στην Ελλάδα (1991). Εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη και µετά στην Αθήνα (διάφορες δουλειές) και συγχρόνως φοίτησε στην Τετάρτη τάξη του Εκκλησιαστικού Λυκείου. Ακολούθως παρακολούθησε µαθήµατα και στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.
Το 1999 χειροτονήθηκε διάκονος και ιερεύς. Από τότε µέχρι σήµερα είναι εφηµέριος στον Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία στο Κόρµπι Βάρης.

Συγγραφέας: Γκέζος Παναγιώτης
Εκδότης: Εκδόσεις Omni Publishing
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-81641-5-Χ
Σελίδες: 192
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Απόστολοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.46 €