Απόστολος Καλδάρας

Περιγραφή
Ο Νίκος Χατζηνικολάου γνώρισε το μεγάλο δημιουργό από μικρό παιδί, αφού είναι ανιψιός του συνθέτη.
Αφηγείται τη γέννηση του Καλδάρα στα Τρίκαλα, την οικογενειακή κατάσταση και τα γεγονότα, που είναι το πρώτο έναυσμα για κάθε καλλιτέχνη στη ζωή του.
“Τρίκαλα: Πόλη των εξαίρετων”, “Στέκια του ρεμπέτικου στα Τρίκαλα”, “Τα πρώτα χρόνια”, “Η πρώτη ηχογράφηση”, “Ο ερχομός στην Αθήνα”, “Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι”, “Τα νυχτερινά κέντρα”, “Τα ινδοπρεπή”, “Ο ελληνικός κινηματογράφος” και οι συνεργάτες Κώστας Βίρβος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Γιώργος Σαμολαδάς, Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος· ο στιχουργός Καλδάρας, οι συνεργάτες τραγουδιστές· από τη “Μικρά Ασία” και το “Βυζαντινό Εσπερινό” στις “Μπαλλάντες του Περιθωρίου” είναι μερικά από τα περιεχόμενα του βιβλίου.
Το βιβλίο συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, παρτιτούρες, χειρόγραφα και στίχους του συνθέτη και των συνεργατών του.Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι βιολόγος και εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία. Το βιβλίο “Απόστολος Καλδάρας, αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού” είναι το πρώτο του βιβλίο.

Συγγραφέας: Χατζηνικολάου Νίκος
Εκδότης: Ιανός
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-7827-95-3
Σελίδες: 432
Κατηγορίες: Μουσικοί – Ελλάς , Τραγούδια, Ελληνικά – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.80 €