Απόρρητα σχέδια

Περιγραφή
Η ενότητα των «Απορρήτων σχεδίων», τα οποία παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό, αποτελεί τμήμα ενός τετραπλασίου περίπου συνόλου που συνιστά την παλιά συλλογή του Αντρέι Μόσκβιν. Τα σχέδια αυτά δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ επειδή ο ερωτικός τους χαρακτήρας είναι πολύ πιο εμφανής, πιο βίαιος και πιο «επιδειξιομανής» από εκείνον που διακρίνει τα ήδη γνωστά μας μεξικανικά σχέδια.
Γνωρίζαμε ότι στις πολυάριθμες σειρές σχεδίων, στις οποίες ο καλλιτέχνης επαναλάμβανε πολλές παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, οι υπαινιγμοί έφταναν συχνά στα όρια της πορνογραφίας. Μάλιστα ο Βίκτωρ Σκλόφσκι λέει ότι κάποτε αρνήθηκε να δεχτεί ως δώρο ένα τέτοιο ερωτικοπορνογραφικό έργο που σχετιζόταν με τις συνήθειες των ζώων. Χωρίς αμφιβολία το σχέδιο αυτό προέρχεται από τη σειρά πάνω στον ερωτικό μύθο «Η αλεπού και ο λαγός», που συμπεριλαμβάνεται στην ανθολογία «Λαϊκών ρωσικών μύθων, 1855-1863» του περίφημου Ρώσου λαογράφου του 19ου αιώνα, Αλεξάντρ Αφανασίεφ. […]

Συγγραφέας : Marcade Jean – Claude, Ackerman Galia
Μεταφραστής : Παντελάκης Σπύρος
Εικονογράφος : Eisenstein Sergei Mikhailovich 1898-1948
Εκδότης : Μέδουσα
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-7014-95-2
Σελίδες : 191
Σχήμα : 22χ22
Κατηγορίες : Σχέδιο (ζωγραφική) , Κινηματογράφος – Σκηνοθέτες και παραγωγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.