Απόκρυφες γωνιές του νου και της ψυχής

Περιγραφή
Ο Νίκος Ζώρης γεννήθηκε το 1955 στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από ένα μικρό χωριό της ορεινής Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας, την Κοκκινόβρυση (Αμπέλια). Πέρασε τα νεανικά του χρόνια στην Ηλιούπολη Αττικής και σήμερα κατοικεί στη Γλυφάδα.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι έγγαμος και έχει δύο γιούς. Ασκεί το επάγγελμα του τραπεζικού και κατά την τελευταία εικοσαετία έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος διαφόρων τραπεζών.
Ασχολείται ενεργά επί σειρά ετών με τη λογοτεχνία, με τη μουσική, με το θέατρο και με τον αθλητισμό.
Ως συγγραφέας-λογοτέχνης καταπιάνεται με την ποίηση και την πεζογραφία. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερις ποιητικές συλλογές, μία συλλογή διηγημάτων, ένα θεατρικό έργο, ένα μυθιστόρημα και μία συλλογή στίχων για τραγούδια.
Ποιήματα, διηγήματα και άρθρα του δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ ορισμένα ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές ανθολογίες.
Λογοτεχνικά του έργα έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Το 1982 δημιούργησε με φίλους του το ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα “Ζόρικη Κομπανία”, στο οποίο έπαιξε ως μουσικός σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις επί μία δεκαετία.
Από το 1987 μέχρι και σήμερα ασχολείται με την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία.
Ως ηθοποιός ή/και σκηνοθέτης έχει λάβει μέρος στο ανέβασμα πολλών θεατρικών παραστάσεων με διάφορους θεατρικούς θιάσους.
Συχνά διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις οι οποίες, κατά γενική ομολογία, σημειώνουν μεγάλη επιτυχία (μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, ποδοσφαιρικούς αγώνες, συναντήσεις παλιών συμμαθητών, συναδέλφων, φίλων του κλπ.).

Συγγραφέας: Ζώρης Νίκος Α.
Εκδότης: Λεξίτυπον
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-5087-69-3
Σελίδες: 105
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.90 €