Απόδραση από τη Γη

Περιγραφή
Μόλις 60 χρόνια μετά την κατάκτηση των ουρανών η ακόρεστη περιέργεια της ανθρωπότητας έστειλε το πρώτο διαστημόπλοιο στο διάστημα. Αλλά πώς; Γιατί; Τι έχουμε βρει; Πού θα γίνονται οι εξερευνήσεις στο μέλλον; Οι απαντήσεις δε βρίσκονται μόνο «εκεί έξω», είναι και στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Προετοιμαστείτε για εκτόξευση… πρόκειται να αποδράσετε από τη Γη.Ο Πήτερ Ακρόυντ, συγγραφέας του πρωτοπόρου και εμπορικά επιτυχημένου έργου «London: the biography» (2000) και του σημαντικού «Albion: the Origins of the English Imagination» (2002), έχει τιμηθεί με το βραβείο βιογραφίας Whitbread, το βραβείο William Heinemann της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας, καθώς και το βραβείο James Tait.
Ύστερα από σπουδές λογοτεχνίας στο Κέμπριτζ και στο Γέιλ στράφηκε στη δημοσιογραφία και στη συγγραφή. Η πρώτη βιογραφία του ήταν για τον Έζρα Πάουντ και το πρώτο του μυθιστόρημα αφορούσε τον Όσκαρ Ουάιλντ («Καληνύχτα, κύριε Όσκαρ Ουάιλντ», Καστανιώτη, 1995). Έγραψε τις βιογραφίες του Τ. Σ. Έλιοτ («T. S. Eliot: Ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα», Νεφέλη, 2002), του Κάρολου Ντίκενς, του Ουίλλιαμ Μπλέικ και του Τόμας Μορ. Στα ιστορικά του μυθιστορήματα περιλαμβάνονται τα «Hawksmoor», «Chatterton» («Τσάτερτον: Ο θάνατος του ποιητή», Καστανιώτη, 1994), «The Clerkenwell Tales» (, Λιβάνη, 2005) και «The Lambs of London». «Τα οράματα μιας μοναχής: Οι ιστορίες του Κλάρκενγουελ».
Επίσης, έχει εργαστεί για την τηλεόραση ως συγγραφέας και παρουσιαστής των τηλεοπτικών σειρών του BBC για τον Ντίκενς (2002), το Λονδίνο (2004) και τους ρομαντικούς ποιητές (2006).

Συγγραφέας : Ackroyd Peter
Μεταφραστής : Μαυρικάκη Ευαγγελία Θ.
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-16-1207-6
Σελίδες : 144
Σχήμα : 26χ20
Κατηγορίες : Διαστημόπλοια – Βιβλία για παιδιά
Σειρές : Βιβλία Γνώσεων και Δραστηριοτήτων, Ταξίδια στο Χρόνο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.