Απλά… τα κάναμε σαλάτα

Περιγραφή
«Χρειάζονται πάντα τέσσερα άτομα για να καρυκεύσουν μια σαλάτα. Έναν άσωτο για το λάδι, ένα φιλάργυρο για το ξίδι, ένα σοφό για το αλάτι και το πιπέρι και τέλος έναν τρελό για να την ανακατέψει».
Αυτή η παροιμία μας δίνει στοιχεία για την εκτέλεση μιας απλής vinaigrette. Διότι ένα εδώδιμο που είναι καλό στη σκέψη είναι καλό και στη γεύση.
Αυτό το βιβλίο γεννήθηκε με αυτή τη σκέψη και παρουσιάζει 56 σαλάτες και ορεκτικά, επηρεασμένα κυρίως από το μεσογειακό πλούτο μας. Τα υλικά των συνταγών θα τα βρείτε εύκολα, ενώ οι τεχνικές θα σας δώσουν ιδέες για δικές σας δημιουργίες.
Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες που με στήριξαν και συνέβαλαν σημαντικά στο να γίνει αυτό το βιβλίο: τη Monika Figini και το Νίκο Μαριάνο που με βοήθησαν στη δημιουργία των συνταγών. Τον Παναγιώτη Μπελτζινίτη που αποθανάτισε με το φακό του τα πιάτα. Και τέλος τον εκδότη, Γιώργο Παναγιωτίδη, για την τέλεια συνεργασία μας και για την υπομονή που τον διακρίνει.
Σας εύχομαι λοιπόν καλές δημιουργίες και… μην τα κάνετε σαλάτα!
(από τον πρόλογο του Ettore Botrini)Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Γνωρίζει 5 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας. Το 1993-1994 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του Etrusco. Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στο βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.
Ο Έκτορας Μποτρίνι συνεργάστηκε τα έτη 2004-2006 με το ξενοδοχείο Athens Callirhoe και δημιούργησε το εστιατόριο Etrusco – Athens Callirhoe στην Αθήνα. Το 2007 ανέλαβε ως consultant chef στο εστιατόριο Grand Balcon του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus στην Αθήνα. Tο 2008 ανέλαβε το εστιατόριο «ArtO2» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα δημιουργεί τα νέα μενού της αλυσίδας εστιατορίων «La Pasteria» έως και σήμερα. Πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Εφιάλτης στην Κουζίνα», έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό πρόγραμμα, το «Botrinis Project» και συνεργάζεται συγχρόνως με τις εταιρείες Lays και Seb. Το 2011 δημιούργησε ένα νέο χώρο στην Αθήνα, το εστιατόριο «Botrinis» στο Χαλάνδρι, ως συνέχεια της πετυχημένης εκπομπής «Botrinis Project».

Συγγραφέας : Botrini Ettore
Μεταφραστής : Σκουλά Τόνια
Φωτογράφος : Μπελτζινίτης Παναγιώτης
Εκδότης : Sold Out
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-98152-1-9
Σελίδες : 154
Σχήμα : 23χ24
Κατηγορίες : Μαγειρική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.57 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.