Απαγορεύεται το ομιλείν

Περιγραφή

Αυτή είναι η ιστορία της Έμας, μιας νεαρής Σλοβένας, η οποία νιώθει ξένη μες στην ίδια της πόλη, την Τεργέστη των αρχών του 20ού αιώνα. Η πόλη, η οποία έχει περάσει πρόσφατα στα χέρια των Ιταλών, ζει υπό τη σκιά του αναδυόμενου φασισμού. Πρώτα θύματα του καθεστώτος, το οποίο επιδεικνύει μηδενική ανοχή στους ξένους, οι Σλοβένοι, οι οποίοι θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η Έμα θα μυηθεί στην αντίσταση, θα μάθει να αγαπά τη γλώσσα και τον πολιτισμό του λαού της και θα ανακαλύψει τον έρωτα. Συμπρωταγωνίστριά της η Τεργέστη, η οποία παράλληλα με εκείνη, ως ζωντανός οργανισμός, νιώθει τις αλλαγές που της επιβάλλονται και φοβάται το μέλλον που της επιφυλάσσεται. Ένα μυθιστόρημα-καταγγελία για τη δίωξη των μειονοτήτων, μια ωδή σε μια θρυλική πόλη.

Ο Μπορίς Πάχορ γεννήθηκε το 1913 στην Τεργέστη , όπου ζει έως σήμερα. Έγινε διεθνώς γνωστός για το έργο του Nekropola, όπου διηγείται την εμπειρία του από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γράφει στα σλοβένικα, καθώς πάντοτε πολέμησε για την αναγνώριση της γλώσσας του. Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της χώρας του, διακρίνεται για το ιδιαίτερο, νοσταλγικό ύφος γραφής του καθώς και για τις λυρικές περιγραφές της Αδριατικής.

Συγγραφέας : Pahor Boris
Μεταφραστής : Βεκιαρέλλη Τερέζα
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-455-647-9
Σελίδες : 432
Σχήμα : 20χ13
Σειρές : Αριστουργήματα του 20ού αιώνα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.07 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.