Αξονική στεφανιογραφία

Περιγραφή
Ο σκοπός του βιβλίου αυτού είναι η συσχέτιση της ανατομικής της καρδιάς και των αγγείων που την περιβάλλουν με τις αντίστοιχες ακτινολογικές-αγγειογραφικές εικόνες που προέρχονται από αξονικούς τομογράφους νέας τεχνολογίας.
Νέες τεχνικές επεξεργασίας των εικόνων προσφέρουν σήμερα, σε μικρούς χρόνους, δυνατότητες συμβατικής και τρισδιάστατης απεικόνισης. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα αγγειογραφικής απεικόνισης και επεξεργασίας των εικόνων με μη επεμβατικό τρόπο.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου περιλαμβάνουν την ανατομική των στεφανιαίων αγγείων και τις κυριότερες ανατομικές παραλλαγές τους με χρήσιμα παραδείγματα, την τεχνική της αξονικής στεφανιογραφίας, την ερμηνεία των αποτελεσμάτων της αξονικής στεφανιογραφίας τόσο πριν όσο και μετά την τοποθέτηση παρακαμπτηρίων μοσχευμάτων και τις μετρήσεις ασβεστίου (calcium score). Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη χρήση των σκιαγραφικών ουσιών και στην αντιμετώπιση των παρενεργειών από τη χρήση τους.
Πιστεύουμε ότι η κυκλοφορία του επίτομου βιβλίου “Αξονική Στεφανιογραφία” έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη βοήθημα στη διάθεση των νέων ακτινολόγων, ιατρών συναφών ειδικοτήτων και τεχνολόγων.

Συγγραφέας: Ανδρέου Ιωάννης Α., Γουλιάμος Αθανάσιος Δ.
Εκδότης: Ιατρικές Εκδόσεις Κωνσταντάρας
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6802-19-1
Σελίδες: 117
Σχήμα: 28χ21

Τιμή σε ιστοσελίδες: 113.74 €