Αξιολόγηση προγραμμάτων και προσωπικού στην εκπαίδευση

Περιγραφή

Η αξιολόγηση προγραμμάτων και προσωπικού στην εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό θέμα με το οποίο ασχολούνται για πολλά τώρα χρόνια πανεπιστημιακοί και άλλοι ερευνητές που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πολιτική και διεξάγουν την εκπαιδευτική έρευνα σε Κύπρο και Ελλάδα. Οι δύο τόμοι που ετοιμάστηκαν από συνεργάτες του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συμπληρώνουν ορισμένα βασικά κενά στην ελληνική βιβλιογραφία στα θέματα αυτά και είναι συμπληρωματικοί ο ένας προς τον άλλο. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούν να αξιοποιηθούν και ως δύο ανεξάρτητα συγγράμματα. Ο πρώτος τόμος, που έχει τίτλο «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων», αποτελείται από 11 κεφάλαια στα οποία παρουσιάζονται και αναλύονται όλα τα θέματα που έχουν σχέση γενικότερα με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο δεύτερος τόμος, που έχει τίτλο «Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικών», αποτελείται από 10 κεφάλαια στα οποία παρουσιάζονται και αναλύονται όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση γενικότερα με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους. Τα βιβλία αυτά απευθύνονται και θα είναι πολύ χρήσιμα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο), καθώς επίσης και για σχολικούς συμβούλους, μέντορες, αξιολογητές, βοηθούς διευθυντές και διευθυντές σχολικών μονάδων, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και αξιωματούχους των Υπουργείων Παιδείας τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.

Ο Πέτρος Πασιαρδής είναι Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος του Commonwealth Council for Educational Administration and Management (CCEAM). Τα κυριότερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται γύρω από θέματα Στρατηγικού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού στην Εκπαίδευση, θέματα Αποτελεσματικής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας, διαδικασίες Λήψης Αποφάσεων, Αποτελεσματικά Σχολεία και θέματα Αξιολόγησης Προσωπικού και Προγραμμάτων. Πρόσφατα, υπήρξε ένας από τους εκδότες και συγγραφείς του διεθνούς τόμου «International Handbook on the Preparation and Development of School Leaders».

Επιμελητής : Πασιαρδής Πέτρος
Εκδότης : Ίων
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-508-143-0
Σελίδες : 288
Τόμος : 1
Σχήμα : 24×17
Κατηγορίες : Εκπαίδευση – Προγράμματα μαθημάτων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.04 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.