Αν

Περιγραφή
Μικρό είναι αληθινά τούτο το ποίημα, λίγα στιχάκια στην καρδιά του ποιητή. Ελεγεία και παρακαταθήκη συνάμα, πνευματική κληρονομιά στον κόσμο που τον έθρεψε.
Λίγα στιχάκια μα γιγάντια, ν’ αγκαλιάζουν τη γη και όλους τους ανθρώπους από ύψη δυσθεώρητα.
Λίγα στιχάκια μα ορόσημα, οδοδείκτες για να βαδίζουν οι άνθρωποι -και πιο πολύ οι νέοι- ατάραχοι και γαλήνιοι μέσα απ’ το βουητό της ξέφρενης καθημερινότητας στις πραγματικές αξίες της ανθρώπινης φύσης.O Ράντγιαρντ Κίπλινγκ γεννήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας στις 30 Δεκεμβρίου το 1865. Έζησε για πολύ καιρό στην Ινδία, όπου αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία. Έκανε πολλά ταξίδια, στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου εγκαταστάθηκε στο Βερμόντ. Εκεί έγραψε «Το βιβλίο της ζούγκλας» (1984), το πρώτο αριστούργημα ανάμεσα στα βιβλία που έγραψε ο Κίπλινγκ για τα παιδιά. Ακολουθεί ο «Κιμ», ένα μυθιστόρημα στο οποίο ο συγγραφέας δίνει κλασικές εικόνες από τα πιο γραφικά μέρη της Ινδίας. Το 1907, σε ηλικία 42 χρονών του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας και έτσι έγινε ο νεότερος σε ηλικία που κέρδισε ποτέ το βραβείο αυτό, και το 1926 πήρε το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Ακαδημίας Λογοτεχνίας. Πέθανε στο Λονδίνο στις 18 Ιανουαρίου 1936, σε ηλικία 70 ετών.

Συγγραφέας : Kipling Rudyard – Joseph 1865-1936
Μεταφραστής : Καλογερόπουλος Κώστας
Εκδότης : Ιάμβλιχος
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-268-093-8
Σελίδες : 29
Σχήμα : 14χ11
Κατηγορίες : Αγγλική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.18 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.